Fikir
Giriş Tarihi : 30-11-2016 11:10   Güncelleme : 30-11-2016 11:10

İyilerin kazanması ne demek?

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: İyiler hiçbir zaman kötüleri yenemeyecekler…

İyilerin kazanması ne demek?

İyi olmak demek galip gelmek değil, kötülere ve kötülüklere rağmen iyilik yapmak; hatta daha ötesi iyi olmak için direnmeye devam etmektir. İyilik hali bir direniştir. İnsanlık tarihinin en şerefli direnişi iyilik yapmaktır. Büyük hikâye ya da diğer bir değişle hikâyenin başı, insanın dünyayı nasıl tanımladığıyla ilgilidir aslında.

Dünya ele geçirilmesi, istifade edilmesi, sahip olunması gereken bir yerse o zaman iyilik tarifiniz bir Müslüman’ın tarifleriyle taban tabana zıt olur. Bu sizi kötü yapmaz, yine çevreci, yine yardımsever, yine sanatsal, yine estetik ve yine kibar olabilirsiniz mesela... Fakat bütün bu iyi dediğiniz haller dünya ile başlar, dünyada geçerli olur ve dünya ile biter.

Müslüman için iyi olmak ise, dünyanın kötülüklere meyilli hileli bir imtihan sahası olduğunu hiç unutmadan dünyaya direnerek iyi olmaya gayret göstermesidir. İyi olmak değil, iyi olmaya gayret göstermek. Şunu biliyoruz ki, bir gün kötülüğün yenilmesi demek; sınav süresinin bitmiş olduğu ve ancak bir fidan dikmeye yetecek vakitten sonra kıyamet kopacağı demektir.

Birileri kendilerini dünyalık iyiliklerle tarif edebilirler ve itiraf ediyorum hepsi kulağa şahane gelebilir. Eşitlik, emek, özgürlük, devrim, halkın kazanması diye başladıkları süslü cümleleri olabilir. Sonra bir gün Halep’te okullara, hastanelere bombalar yağar. Vücudu paramparça olmuş bir çocuk titreyerek can verdiği sırada, annesi gelir ve işaret parmağını kaldırarak kelimeyi şehadet telkin eder. Sonra eşitlik, kardeşlik, adil bölüşme, devrim, sosyalizm, Kemalizm, hak, adalet, işçi, emekçi, sanat, direniş gibi parolaları ağzından düşürmeyen bir tiyatrocu gelir ve sırf ölen çocuk Müslüman olduğu için bu yaşananlardan mutlu olur ve “Dünya teröristlerden temizleniyor” diyerek sevinç çığlıkları atar. İşte bu mezhepçi faşist sapıklar böyle konuşmaya devam ederken onları yenemeyeceğimi bilerek hâlâ fırsat varken iyilik yapmaya, direnmeye, neticeyi Allah’a bırakmaya iyi insan olmak deniliyor. İyiler hiçbir zaman kötüleri yenemeyecekler, çünkü kötüleri Allah yenecek…

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin