Sağlık
Giriş Tarihi : 22-02-2019 12:42   Güncelleme : 22-02-2019 12:42

​Jinekomnasti oluşmasının sebepleri nelerdir?

Jinekomasti erkeklerin korkulu rüyası olan durumlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Öyle ki erkeklerin hem sosyal hayatlarını hem de psikolojilerini olumsuz yönde etkileyen bir durum olan jinekomasti sorunun nedenleri birbirinden farklı olabilir. Zaten jinekomasti durumu da kendi içerisinde 3 farklı türe ayrılıyor.

​Jinekomnasti oluşmasının sebepleri nelerdir?

Bu yüzden de jinekomastiyi oluşturan nedenlerden birbirinden oldukça farklı olabiliyor. Kısacası her jinekomasti aynı nedenden ötürü görülmez. Elbette jinekomasti tedavisi de mevcut olan türlere oranla farklılıklar gösteriyor. Her jinekomasti türünün kendine has bir tedavi yöntemi söz konusu. Prof.Dr.Cengiz Açıkel, 3 farklı jinekomasti nedeni olduğunu söylüyor. Jinekomasti türleri ise;

1- Glandüler Jinekomasti

Sert meme dokusunun ağırlıkta olduğu jinekomasti türü olarak bilinir ve tedavisi için cerrahi operasyonun şart olduğu bir durum. Bu operasyonu yaparken de meme bölgesinde yer alan kahverengi nokta içeride kalacak şekilde cerrahi bir operasyon ile açılır ve sert doku çıkarılır. Ancak yağ dokusunun da fazla olduğu durumlarda cerrahi operasyona ek olarak doktorun değerlendirmesine göre liposuction yapılabilir.

2- Karışık Jinekomasti

Hem glandüler dokunun hem de yağ dokusunun aşırı derece fazla olması nedeniyle erkek memesinin sarkmasına neden olan duruma karışık jinekomasti adı veriliyor. Karışık jinekomasti tedavisi ile diğer tedavi yöntemlerine kıyasla birazcık daha zor olabiliyor. Cerrahi müdahale ve liposuction ile müdahalenin kombine edilmesi ile tedavi edilen karışıl jinekomasti de iyileşme süreci de daha uzun bir zaman yayılabiliyor.

3-Yağ Dokusu Fazlalığı

Son olarak ise jinekomasti oluşmasına neden olan durum, meme bölgesindeki yağ dokusunun aşırı fazla olması. Bu nedenden dolayı oluşan jinekomasti içerisinde cerrahi müdahale yapılmaz ve kişilere liposuction ile tedavi uygulanır. Koltuk altı bölgesinden girilerek yapılan liposuction, cerrahi müdahaleye kıyasla daha iyi bir alternatif olması ve izleri koltuk altında saklaması nedeniyle daha kolay bir tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor. Fakat jinekomasti nedeni yağ dokusu fazlalığı olmadığı sürece bu uygulamanın yapılması mümkün değil.

adminadmin