Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2017 10:03   Güncelleme : 20-01-2017 10:28

Kadın Girişimcilere Girişimcilik Semineri

Canik Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CANKAGİD) tarafından verilen girişimcilik seminerine katılan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, belediye olarak kadınlara yönelik farkındalık oluşturacak projeler ürettiklerini söyledi.

Kadın Girişimcilere Girişimcilik Semineri

Canik Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CANKAGİD) tarafından Hasköy Cumhuriyet İlkokulu'nda "Kadın Girişimciliğinin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu seminer düzenlendi. Bilgi Okulları Kurucusu Özlem Yıldız Kılıçarslan tarafından bayanlara girişimciliğin yollarının anlatıldığı seminere Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz, Kızılay Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Hasköy Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ümmet Öngör katıldı.

FARKINDALIK OLUŞTURACAK PROJELER

Seminerin açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Alican Usta, belediye olarak kadınlara yönelik farkındalık oluşturacak projeler ürettiklerini belirtti. Usta, "Belki de kadınlara yönelik en fazla yatırımı yapan belediye Canik Belediyesi'dir. İlçemizin hemen hemen her noktasında mutlaka kadınlarımız için bir eğitim, kültür, sosyal, spor tesisi vardır. Çünkü biz her şeyin kadının dokunmasıyla güzelleşeceğine inanıyoruz. Kadınlarımız ne kadar gelişirse, ailelerimiz, dolayısıyla toplum da o kadar iyi gelişir" dedi.

İŞ YAŞAMINA ENERJİ KATIYORLAR

Kadınlara yönelik birçok çalışmalara imza attıklarına işaret eden Usta, "Açmış olduğumuz hanımlar konaklarımızda bayanlar bir araya geliyor, sohbet ediyor, kurslar alarak ev ekonomilerine destek oluyorlar. Kadınlar hem ev hem de iş yaşamına bir enerji katıyor. Bayanlarımızın hayatımızın her alanında önemli katkıları olmaktadır. Bu manada biz de belediye olarak kadınlarımızı destekleyici çalışmalara ve projelere imza atıyoruz" diye konuştu.

CANKAGİD TEŞVİK EDİYOR

Kadınları sosyal ve ekonomik anlamda iyileştirmeyi amaçladıklarını ifade eden CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz da, "Günümüzde, gelişmekte olan ekonomiler için kadınların iş yaşamına katılımı hayati bir önemi bulunmaktadır. Bu sebeple kadınların çalışma hayatında aktif rol oynamaları için farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atıyoruz. Bu tür seminerlerle kadınların girişimcilik faaliyetlerinde bulunmalarını teşvik ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

GİRİŞİMCİLİĞİN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI

Konferansa konuşmacı olarak katılan Bilgi Okulları Kurucusu Özlem Yıldız Kılıçarslan, kadın girişimciliğinin dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgiler verdi. Başarılı bir girişimcinin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini güncel örneklerle anlatan Kılıçarslan, girişimcilikte kadın girişimciliğinin önemini, kadın girişimciliğin sorunları ve çözüm önerileri konularından bahsetti.

Kılıçarslan, ülkemizde kadın girişimciliğinin yetersiz olduğunu, ancak her geçen gün bu konuda gelişim sağlandığını da söyledi.

 

 

adminadmin