Fikir
Giriş Tarihi : 27-04-2019 12:42   Güncelleme : 27-04-2019 12:42

Kadınlar Darbelerin Maşası Oluyor

Sudan,Mısır yönetimi dışarıdan idare ediliyor,

Kadınlar Darbelerin Maşası Oluyor

Sudan ele geçirildi,

Etiyopya baskı altında,

Eritre ayarlandı,

Cibuti satın alındı,

Somali Allah kurtarsın,

Yemen kan ağlıyor…

Puzzle parçaları gibi yerleştirince rota çıkıyor. Planın amacı ve Sudan’daki hareketlerin ilerleme sürecindeki aktörlerde belli biraz açayım.

Batı basınında ‘Sudan’daki direniş hareketine kadınların damga vurduğuna dair yorumlar yapılıyor.

Sudandaki her üç göstericiden ikisi kadın

Müzik ve dans gösterilerin bir parçası,

Devrimin sembolü, dans edip şarkı söyleyen bu sefer kırmızı kıyafetli değil, bu sefer beyaz kıyafetli olan antik “Sudan Kraliçesi Kandaka” olarak da anılan bir kadın: Alaa Salah

ABD’nin Özgürlük Heykeli’ne benzediği yorumları yapılıyor.

“Kadının yeri evidir” deyimi yerine “Kadının yeri devrimdir” sloganını attığı görüntüler internette herkese açık. Kimileri bu resmi “Bu fotoğraf dün, dünya gündemine umut veren bir fotoğraf olarak düştü.” Şeklinde yorumlanarak “kadın eliyle yapılan bir darbe” değil “Kurtuluş” olarak gösteriliyor.

Eylemler, ekmek ve yakıt zammına karşı başlamıştı. “Kadınların ne giyeceklerini ve nereye gidebileceklerini kısıtlayan yasalarla karşı karşıya” diye devam ediyordu.

“Herkese umut ve pozitif enerji vermeye çalışıyordu ve yaptı. Tüm Sudanlı kadınları temsil ediyordu, onlara ilham veriyordu, Sudanlı kadınların hikayesini anlatıyordu. Mükemmeldi.” diye manşetler atılıyor ve destekleniyor.

Söylemiş olduğu şarkının sözlerinde “Onlar bizi din adına yaktı” kelimeleri ile dram arz ediyor.

“Salah’ın üzerindeki beyaz elbisenin Sudan’da önemli bir ihracat ürünü olan pamuktan yapılmış bir elbise olduğu ve bunun profesyonel iş yaşamında çalışan kadınlar tarafından giyildiğini yazıldı.

Kulaklarındaki altın rengindeki küpelere ise “fedaya” adı veriliyor ve pek çok Arap ülkesinde olduğu gibi Sudan’da da dolunay, güzellik metaforu olarak kullanılıyor.

Videodan net bir şekilde görebildiğimiz Salah’ın yüzünde, yatay boyanmış çizgiler de var. Bunun muhtemelen Sudan’ın geçmişinden gelen ünlü halk kahramanlarından ilham alınarak yapıldığı söyleniyor.

“İlhamlarından en önemlisi ise, 19. yüzyıl başlarında Türk-Mısır işgaline karşı savaşta yer alan, aynı zamanda şair olan Mihera Bind Abboud olabilir” deniliyor.

Bu kadın görebilene yetiştirilip piyasaya sürülmüş bir istihbarat elamanından başka bir şey değil.

Peki Kandaka ne anlama geliyor? Sudan’ın antik tarihinde ülkeleri ve hakları için sert mücadeleler vererek güçlenmiş kraliçelere “Kandaka” deniyor.

Sudanlı sosyal medya kullanıcıları ise Alaa Salah’ın fotoğrafını bir umut olarak gördüklerini belirtip “Son otuz yıldır beklediğimiz an” diyerek paylaşıyorlar.

Sudanda ki kavgayı, ayaklanmayı, darbeyi iyi izle Türkiye!!!

Müslümanlar hiç uyanmıyor. Maalesef, taa ki parçalandıklarında akları başına geliyor o zaman da iş işten geçmiş oluyor.

Türkiye de kadın buluşması adı altında yapılan toplantıda “Efendiler, yarın Feminist Devleti ilan ediyoruz.” söylemleri yankılanıyor.

Bazı dernekler ayaklandı yürümeye hazır bekliyor.Bu durumda ne yapabilir ki?

Neden olaylara dar bakıyoruz? Sudan hükumeti ayaklanmayı engelleyemedi.

Sadece Feminist ve LGBT derneklerinin değil, haksızlıkların arkasındaki güç yani şeytani akıl, Mısır da, Sudan da, Etiyopya da, Eritre de, Cibuti de, Somali de ve Yemen’de de vardı ve aynıydı.

Amaç aynı, kadın eliyle erkekleri zaafa düşürüp, devleti, milleti, vatanı parçalatmak. Sokağa çıkan feministlerin ve cinsiyetsizlik savunucularının yanında, bizim masum ama maalesef şuursuz kadınlarımızda aynı safta yer tutacak. Kocası, oğlu ve babası hapiste olan Müslüman kadınlar da bu oyuna destek vererek aynı safta el ele tutuşacak.

Kadın düşerse aile, aile düşürse vatan düşer. Devletimize, vatanımıza sahip çıkalım.

Yazan: Sema MARAŞLI / www.cocukaile.net

adminadmin