Dünya
Giriş Tarihi : 10-09-2016 12:29   Güncelleme : 10-09-2016 13:51

Kadınlar Gazze’nin Özgürlüğü İçin Yola Çıkıyor

Özgürlük Filosu Koalisyonu (Freedom Flotilla Coalition-FFC) kadınlardan oluşan iki gemiyle İsrail’in uyguladığı Gazze ablukasını kırmak için yola çıkıyor.

Kadınlar Gazze’nin Özgürlüğü İçin Yola Çıkıyor

Kadınlar, 14 Eylül’de İspanya Barselona’dan Amal-Hope ve Zaytouna-Oliva adlı iki gemiyle Gazze’ye doğru yola çıkacak. Gemiler Barselona’dan ayrıldıktan sonra Avrupa’da iki farklı limana uğradıktan sonra rotasını Gazze’ye çevirecek.

Dünyanın farklı ülkelerinden tanınmış kadın milletvekili, sanatçı, yazar, akademisyen, fotoğrafçı, gazeteci, sporcu ve aktivistlerden oluşan iki gemi Gazze’ye uygulanan ablukayı dünya kamuoyu gündemine getirmeyi ve kırmayı amaçlamaktadır. Gemi kaptanın da kadın olduğu ve sadece kadın yolculardan oluşan organizasyona Türkiye’den Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da katılacak. Tekvando sporunda sayısız şampiyonlukları olan Topçuoğlu, eşinin uğrunda şehit edildiği Gazze’nin özgürlüğü için yola çıkacak.

Kadınlar, bu organizasyonla Gazze ve Filistin’deki kadınların Gazze’deki yasadışı ablukaya karşı mücadelelerine dikkat çekmek istiyor. Çoğu 20 yaşın altında olan 1.5 milyondan fazla insan İsrail işgali altındaki Gazze’de var olmak için mücadele veriyor. İsrail, uluslararası hukuka karşı gelmeye devam ediyor. Araştırmalara göre Gazze tahmini olarak 2020 yılında yaşanmaz bir yer olacak. Bu insanlığa karşı işlenmiş inkar edilemez bir suçtur. Kadınlardan oluşan iki gemi İsrail’in uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla yola çıkacak. Kadınlar 14 Eylül’de yasadışı İsrail ablukasını kırmak için Gazze’ye yelken açacak.

Kadınlar İsrail ablukasını kırmak için yola çıkıyor

Dünyanın farklı coğrafyalarından bir araya gelen kadınlar gemilerin yola çıkmasıyla birlikte Gazze’de ve Batı Şeria’da Filistinli kadınların ablukaya karşı verdiği mücadeleye dikkat çekmeyi amaçlamaktalardır.

Gazze son yıllarda İsrail ablukası altındadır. İsrail, kuşatma altındaki nüfusa sayısız saldırı düzenlemiş, onların hayatlarını kâbusa ve daimi bir zorluğa çevirmiştir. Fiziksel savaş Gazze’nin sadece ekonomisini, pazarlamasını ve toprağını işgal etmemiş ayrıca evlerine, ailelerine, okullarına, ulusal kütüphanelerine ve müzelerine çok büyük zarar vermiştir. Ülkenin medeniyetini, mirasını, kültürünü, anılarını ve ümitlerini ortadan kaldırmıştır.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, yaptıkları organizasyonlarla dünyanın dikkatini Filistinlilerin mücadelelerine ve direnişlerine çekmeye çalışıyor. Kadınlardan oluşan gemiler sadece İsrail ambargosuna meydan okumayı değil ayrıca Filistinlilere bir umut mesajı vermek ve dayanışma göstermeyi amaçlamaktadır. Kadınların, erkeklerin, sivil toplum kuruluşları ve grupların, kadın topluluklarının ve dünya çapındaki kurumların desteği ile ilgili organizasyon gerçekleştiriliyor.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, birçok ülkenin sivil toplum kuruluşları ve girişimcilerinden oluşmaktadır. Yasadışı ve insanlık dışı İsrail’in Gazze ablukasına yıllardır meydan okumakta ve abluka şartsız bir şekilde kaldırılana ve Filistin halkı her yerde haklarını geri alana kadar mücadelelerini devam ettirmektelerdir.

adminadmin