Genel
Giriş Tarihi : 30-08-2016 14:47   Güncelleme : 30-08-2016 14:47

Kamuya 2016 Sonuna Kadar 70 Bin Memur Alınacak

Kamuya yılsonuna kadar lise, önlisans ve lisans mezunu yaklaşık 70 bin personel alınacak. Bu alımların bazılarında KPSS şartı aranmayacak.

Kamuya 2016 Sonuna Kadar 70 Bin Memur Alınacak

Hain darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK’lar (Kanun Hükmünde Kararname) ile açığa alınan kamu personeli sayısı 80 bini aşmış durumda. Açığa alınan memurların bir kısmı yapılan soruşturmaların sonucuna göre memuriyetten atılıyor. Kamuda oluşan personel açığının kapatılması için diğer taraftan da personel alımlarına başlanıldı. 2016 yılı sonuna kadar kamuya 85 bin personel alımı gerçekleştirilecek. Personel alımı yapacak olan kamu kurum ve kuruluşlarının başında Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı birimler geliyor. Kamu personeli alımı yapacak kurumlardan bazıları ilanlarını yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı süreci devam ediyor. MEB’in yılsonuna kadar yeni bir öğretmen ataması daha yapabileceği gündeme geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis memur adayı ve 2 bin komiser yardımcısı adayı alımı yapıyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde 10 bin özel harekat polis memuru alınacağı İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından açıklanmıştı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçen hafta yaptığı açıklamada yılsonundan önce 20 bin sağlık personeli alacaklarını açıklamıştı. 20 bin sağlık personeli alımı için yakın zamanda ilanların yayınlanacağı belirtiliyor. Adalet Bakanlığı 2 bin 371 memur alımı yapıyor, bunun yanında 3 bin hakim ve savcı alımı gerçekleştirilecek. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evlerinin 3 bin 721 personel alımına başvurular 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacak. Bu büyük alımların yanında bazı kamu kurum ve kuruluşları da personel ihtiyacına göre işçi ve memur alımı yapmakta.

Bunlardan bazıları; Sayıştay Başkanlığı 17 bilişim personeli, Sahil Güvenlik 102 daimi işçi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 88 memur, Diyanet İşleri 151 imam ve müezzin, Et ve Süt Kurumu 25 daimi işçi, Makine Kimya 130 daimi işçi, TÜBİTAK 250 kamu personeli alımı yapıyor. Bunların yanında bazı belediyeler, öğretmen evleri, polis evleri kamu personeli alıyor. Ayrıca üniversitelere çok sayıda akademik personel alımı yapılıyor.

mymemur.com

adminadmin