Sağlık
Giriş Tarihi : 12-07-2014 11:27   Güncelleme : 12-07-2014 11:27

KAN MERKEZİ YAKLAŞIK 45 BİN ÜNİTE KAN TOPLADI

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, "Bölgemizde 2014 yılının ilk 6 ayında 44 bin 931 ünite kan bağışı alındı" dedi.

KAN MERKEZİ YAKLAŞIK 45 BİN ÜNİTE KAN TOPLADI
Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler veren merkez Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, müdürlüğün 2014 yılı hedefinin 85 bin ünite kan olduğunu, bu hedefin 2013 yılının ilk 6 aylık oranlarına bakıldığında kan bağışlarının yüzde 20 arttığını belirtti. Müdür Dr. Yıldırım, "Müdürlüğümüzün 2014 yılı kan bağışı hedefi 85 bin ünitedir. Şu ana kadar 2014 yılının ilk 6 ayında 44 bin 931 ünite kan bağışı alındı. Bu bağışları geçen seneki bağışlarla karşılaştırdığımızda kan bağışlarının yüzde 20 arttığını görüyoruz. Ayrıca 2014 yılı ilk altı aylık döneminde, hedeflemiş olduğumuz kan bağışını yüzde 111 gerçekleştirmiş durumdayız." dedi.

Her yıl yaz ve Ramazan ayında kan bağışında düşüşler yaşandığını söyleyen Müdür Dr. Muhsin Yıldırım, "Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak sorumluluk sahamızda Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerimizde bulunan hastanelerin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılıyoruz. Çalışmalarımız esnasında, geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübelerle yaz aylarında ve Ramazan ayında kan bağışı sayılarında düşüşler yaşandığını gözlemliyoruz. Bu yılda Ramazan ayı’nın başlaması ile birlikte kan bağışı sayılarında azalmalar yaşanıyor. Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezimizin kan ve kan ürünleri stokları şuan bölgemizin kan ürünleri ihtiyacını karşılayacak seviyelerdedir. Ancak yaz aylarında ve Ramazan ayında kan bağışı sayılarında yaşanan bu düşüşler böyle devam ederse kan ve kan ürünleri stoklarımızın azalmasına sebep olacaktır. Ramazan ayı içerisinde kan bağışı kabul çalışmalarımızı iftar saatinden sonraki saatlerde gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayı süresince insanımızın kan ve kan ürünleri ihtiyaçlarını karşılamamız için bugünlerde, Ramazan ayında ve yaz ayları süresince düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına daha fazla ihtiyaç duymaktayız. İnsanlarımızın bugünlerde kan bağışına daha fazla ilgi göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.
adminadmin