Siyaset
Giriş Tarihi : 20-02-2019 10:22   Güncelleme : 20-02-2019 10:22

Kandil CHP’nin Listesinde

CHP-PKK ittifakı derinleşti. İstanbul-Ankara-İzmir ve birçok ilçede seçime ortak adayla giren ittifak, belediye meclis üyeliğinde de tek liste yaptı. Buna göre, CHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’deki meclis üyeliği listelerinde en az 2 HDP’li isme yer verildi.

Kandil CHP’nin Listesinde

CHP’nin inkâr ettiği HDP Eş Elebaşı Sezai Temelli’nin ise “Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz” şeklinde sözleriyle açık ettiği CHP-PKK ittifakı, İstanbul için Ekrem İmamoğlu, Ankara için Mansur Yavaş, İzmir içinse Tunç Soyer ismi üzerinde uzlaşı sağlamıştı. Aynı şekilde CHP, Beyoğlu’na PYD’nin sözcülüğünü üstlenen, Türkiye’nin bölünmesini savunan Alper Taş’ı, yüzde 70’in üzerinde oy aldığı Kadıköy’e tescilli Şendil Dara Odabaşı’nı aday göstererek, Kandil’e koltuk vermek için adım attı. Hatta Kılıçdaroğlu, kendi memleketi olan Tunceli’nin Nizamiye ilçesinde bile HDP’li Cafer Kırmızıçiçek’i aday olarak belirledi.

EN AZ 2 KONTENJAN

CHP-HDP ve ittifakta poz vermemeye uğraşan sözde milliyetçi İyi Parti’nin meclis üyeliği konusundaki anlaşmasının da detaylarına Diriliş Postası ulaştı. Buna göre, HDP’lilerin birçok ilçede seçime CHP listelerinden girdi. CHP, listelerinde en az 2 HDP’li ve İyi Parti adayı seçilecek sırada yer aldı. Söz konusu isimlerin bazıları İl Genel Meclisi Üyesi olabilecek noktalara yazılırken, öte yandan CHP’nin HDP ve İP’li isimlere belediyelerde yardımcılık verme ihtimali de konuşuluyor. PKK destekçiliğiyle nam salan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da HDP’li isimlerin listeye eklenmesi konusunda tüm ilçe örgütlerine talimat verdiği öğrenildi.

İP’İ SIYIRMA OPERASYONU!

Ayrıca, PKK’nın siyasi uzantısı, İP seçmenini rahatsız etmemek için bazı ilçelerde değişik bir strateji izledi. İP’in aday çıkardığı Beykoz, Pendik, Sultanbeyli, Ümraniye, Esenler, Kâğıthane, Sultangazi, Arnavutköy, Bağcılar, Güngören gibi ilçelerde HDP de göstermelik olarak hem belediye başkan adayı hem de meclis üyesi adaylarını kendi çıkardı. Ancak Akşener’in hendek kazan, barikat kuran, Kandil destekçisi HDP’li belediyeleri kardeş ilan eden, kayyımlara ise “darbe” diyerek karşı çıkan Tunç Soyer’i desteklemesi İPHDP ittifakını açığa çıkarmıştı.

AKIL HOCALARI CEMİL BAYIK

CHP-HDP-İP-Saadet ittifakının ana hatlarını PKK terör örgütünün elebaşlarından Cemil Bayık. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen, paçavra yayın organlarından Yeni Özgür Politika’ya konuşan Bayık, İyi Parti-CHP ve HDP’ye birleşmeleri gerektiğini söyledi. Teröristbaşı Cemil Bayık, AK Parti ve MHP’den ‘kurtulmanın’ yolunun bu olduğunu ifade etti. Muhalefet partilerine kendi aralarındaki sorunlara takılmamaları gerektiğini telkin eden Bayık, “Herkes görev ve sorumluluklarına sahip çıkmalıdır” dedi. 24 Haziran seçimlerinde “Her evden bir oy HDP’ye” diyerek PKK’nın temsilcilerini Meclis’e sokan Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile o günlerde üzerinde müzakere yürüttüğü ittifakın ayrıntıları Diriliş Postası’nda 28 Kasım 2018’de “Her belediyeden bir koltuk PKK’ya” başlığıyla yer bulmuştu.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin