Analiz
Giriş Tarihi : 11-06-2018 10:21   Güncelleme : 11-06-2018 10:21

Kandil operasyonuna itiraz edenlerin asıl planına dair

Kandil operasyonuna itiraz edenlerin asıl planına dair

Başında anlaşmamız gereken bir konu var; Hain kimdir gafil kimdir? Önce bu konuda anlaşalım ki kastımızda izaha muhtaç boşluklar kalmasın. Zira şeytan en çok izaha muhtaç boşlukları sever.

Hain, bile isteye, kasten, farkında olarak düşmana çalışandır. Gafil ise bilmeden, farkında olmadan düşmana hizmet eden ama günün sonunda hainle aynı işi yapmış olandır. Tarih ısrarla ve tekrarla göstermiştir ki gün içinde başka yollardan yürüyen hatta çoğu zaman aralarında rekabet yahut düşmanlıklar bile olan hainlerle gafiller akşam olunca her seferinde aynı kapıya çıkmışlar.

Örnek verelim.

Anadolu Selçuklu yıkılma evresine girdiğinde Melikşah’ın yanında olan İran hayraı danışmanlar s u götürmez hainlerdi. Öte yandan, Anadolu Selçuklu içinde isyan dalgaları başlatan Türkmenler ise hain değil gafillerdi. O günlerde isyan eden Türkmenleri kenara çeksek, “Siz Moğollara mı çalışıyorsunuz, niye isyan edip devlete ihanet ediyorsunuz?” diye sorsanız size karşı çıkıp “Bu ne biçim itham biz Moğollar’a çalışmıyoruz, bilakis Moğollar’dan kaçıp geldik, Moğollar asıl bizim düşmanımız” derlerdi. Doğru mu? Doğru. Haklılar mı? Haksızlar. Haksızlar çünkü Anadolu Selçuklu’nun zayıf karnı ona buna isyan eden Türkmenler’di. Moğollar ve İran sürekli buradan vurdu devleti, vurdular vurdular sonunda devirdiler...

Türkmenler hain miydi? Ne münasebet. Ama onların çıkardığı kargaşalar devleti batırdı mı peki? Evet. Ne yapmış oldular; gündüz Moğol ve İran yanlısı hainlerin yürüdüğü yoldan yürümediler ama akşam olunca aynı kapıya çıktılar.

Gel şimdi bu zamana...

PKK sessiz sedasız bekliyor. Niye, olay yok? PKK’nın seçim çalışması böyle çünkü. Demirtaş’ın propogandalarına köstek olmayarak destek oluyorlar? Bekliyorlar. Nerede bekliyorlar? Kandil de. Orada beklediklerini devlet biliyor. 2018 Ocak ayında Suriye ve Irak’ı içine alan kapsamlı bir PKK ile mücadele planı yapıldı. 2 ay sonra mart ayında Kandil’e operasyon yapılacağı ilan edildi. PKK seçim çalışmaları gereği HDP’yi desteklemek için geri adım atınca mart ayında ilan edilen plan için Kandil’e doğru Suriye’de güncellenmiş operasyon tedbiri başlatıldı.

Sen şimdi bunun neyine itiraz ediyorsun güzel kardeşim? CHP yüksek sesle itiraz ediyor diye mi sen de itiraz ediyorsun. Bak sana söyleyeyim “Seçim zamanı operasyon mu olur?” yaygarasının arka planını. Bak sana onların niye telaşlandığını söyleyeyim. CHP, artık CHP demek Batı demek olduğu için yani aslında bu zamanın Moğolları olan emperyalistler biliyor ki; Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek. Erdoğan’ı meşru siyasetle devirmeyi imkânsız görüyorlar. Çünkü meşru yolla iktidar olmayı bilen bir muhalefet partisi yok Türkiye’de. Beklenen sonuç, günü geldiğinde ellerinde kalan son koz Kandil’de emir bekleyen PKK’lı çeteler olacak. Bu sebeple yatırımlarına zarar gelmesin diye Kandil’e operasyona karşı çıkıyorlar. Elemanlarını koruyorlar.

Şimdi düşün bakalım; bile isteye, kasten, farkında olarak mı Kandil’e yapılma ihtimali olan operasyona karşı çıkıyor CHP yönetimi, yoksa lafın nereye gittiğini bilmeden, farkında olmadan mı düşmana çalışıyor. Başında söylediğim hain ve gafil meselesine kafa yorma vakti artık.

Erem Şentürk / diriliş Postası

adminadmin