Siyaset
Giriş Tarihi : 22-02-2017 15:43   Güncelleme : 22-02-2017 15:43

​kaos koalisyonları tarih oluyor

1923’te kurulan Cumhuriyet, 93 yılda tamı tamına 65 hükümet gördü. Hükümetlerin görev süresi ortalama 16 ay, 25 günlük işbirliği bile söz konusu oldu.

​kaos koalisyonları tarih oluyor

 Geçici hükümetler, azınlık hükümetleri de Türkiye’nin yıllarını heba etti. AB ülkeleri, Asya’daki güçlü toplumlar hızla kalkınırken, Türkiye ideolojik çıkarları nedeniyle uzlaşamayan, kutuplaşmayı artıran, Türkiye için düşünemeyen partiler nedeniyle daima geri gitti. Koskoca imparatorluk varisi, koalisyonlarla sanayileşemedi, IMF’ye mecbur edildi, tablo daima zarar oldu. Batı, uzayda, Ay’da yaşamı tartışırken koalisyon hükümetleri “Türkiye’yi krize nasıl sokarız” sorusu üzerine kafa yordu. Türkiye mevcut durumuna en 20 yıl önce ulaşması gerekirken, koalisyonlar bu ülkeye bir arpa boyu yol aldırmadı... Türkiye partilerin görüşlerine, işbirlikçi hükümetlerin keyfine bırakılmayacak bir ülke.

Düşmanlar kapıda

Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Türkiye’nin bir daha karanlık yıllara dönmemesi için koalisyon dönemlerini tarih ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde, hükümet belirsizliği, siyasi krizler söz konusu değil. 

Devletin başı, bizatihi millet tarafından 5 yıl hükümet etmek için seçilecek. İktidar olmak için masa başı anlaşmalar, tavizler rafa kalkacak, artık tek uzlaşı noktası devletin sahibi millet olacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin sağladığı sürekli istikrar, iç ve dış politika, ekonomi yönetiminde de kalıcılık, sürdürebilirlik imkânı doğuracak. Bundan böyle 2 yılda bir ekonomi, eğitim sistemi tartışması yapmayacağız. Doğu mu, Batı mı? Artık gündemde değil. Cumhurbaşkanlığı Sistemi parti sistemi yerine, devlet sistemini getirecek. Hedeflerimiz değişmeyecek, isimler değişse de Büyük Türkiye yolu şaşmayacak. Bu bağlamda, düşman kapıdayken, Türkiye’nin koalisyonlarla kaybedecek 1 dakikası yok, sürekli istikrar ile kazanacağı onca zafer, alt edeceği bir düşman sürüsü var. Türkiye’yi ayakta tutmak için reyim “Evet”…

adminadmin