Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 29-08-2016 13:10   Güncelleme : 29-08-2016 13:10

Kapatın İmam Hatipleri…

Evet, Bence Kapatın İmam Hatipleri biran önce…

Kapatın İmam Hatipleri…

Hem de öyle böyle değil, İmam Hatiplerin üzerine öyle bir kilit üstüne kilit vuralım ki! Bir daha sakın açılmasın…

Aslında olay sosyal medyada patlak verdi,Şöyle ki, Attığım sıralı twitler sonrası Cemaat/Tarikat mensupları tarafından linç girişimi ile karşılaştım. Zira “Şu-Bu Tarikatı yada Hoca Efendiyi ZENGİN etmek yerine İMAM HATİPLERİN DAHA SİSTEMLİ EĞİTİM VERMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM…” demem rahatsızlık yarattı… HZ.Fatma’ya Sen yanlış yaparsan seni ben bile kurtaramam diyen HZ.Peygamber efendimiz mi doğruyu söyledi? Yoksa Falanca Hoca Ya da Tarikat mı? dememle de kızılca kıyamet koptu!

Bana Sünnetlerden ve Hocalardan başlayarak Dini bilgi verenlere de ayrıca çok teşekkür ediyorum! Ne de olsa DİN bilgim hiç yok ya!

Hatta işin artık geyini yaparak İmam Hatipleri kapatıp buraları Cemaat ve Tarikatlara verelim” sözüm sonrası ise “Şimdi doğruyu söyledin.” diyenlerde cabası!

Ve tabii ki arkasından hemen Osmanlı’nın, Padişahların hemen hemen hepsinin tarikat ve cemaat ehilleri ile yüzyıllar boyunca hükümranlık sürdüğü anlatılmaya başlandı! Yine, Ben bilmiyordum!!!!

Kendinden münhasır kişiler neredeyse bana dini öğretmeye kalktı, Hatta sünnete karşı olduğumdan tutunda beni bu konuların aştığını varıncaya kadar türlü türlü ithamlar….

“Yarım hoca Dinden Yarım Doktor Candan eder.” diyen bir atasözümüz var, Bizde de sağolsunlar dün twitter de yazdığımı gibi “ADAM 40 Yaşına gelmiş! Abdesti bilmiyor! Hala DİNDEN Bİ HABER! Falanca Tarikata/Cemaate girmiş, 6 Ay namaz kılınca sanıyor ki OLDUM EVLİYA!” kalkmış bana din anlatıyor! Yetmiyor! Beni Tarikat /Cemaat düşmanı hatta daha da ileri giderek FETÖCÜ ilan ediyor! Şimdi ben bunun neresinden tutayım? Neresine cevap vereyim?

Öncelikli olarak şunu sorayım!

İmam Hatiplerin daha sistemli ve geliştirilerek eğitim vermesi sizleri neden rahatsız ediyor? İmam Hatipler çağın gereklerine göre daha kaliteli eğitim verirse bunda ne tür bir zarar var?

Allah-u Teâla Birleşin parçalanmayın derken fırka fırka bölünmenin ya da parça parça cemaatleşmenin topluma ne faydası var?

Tarikatları ve Cemaatleri eğer Tasavvufi yönden değerlendirirsek hiç bir sıkıntı yok, Ancak! Sen kalkıp ta cemaatini veya tarikatını dinin tek temsilcisi olarak görürsen, Cemaatinin veya Tarikatının haricinde kimseye Müslüman gözü ile bakmıyorsan işte o zaman sende de senin cemaatin ya da tarikatında sıkıntı var demektir. Sen Müslümanlığı kendi cemaatin ya da tarikatının tekelinde sanıyorsun demektir…

İslamı ve Müslümanlığı sadece kendi tekelinde gördüğün andan itibaren de diğer inanları farklı görmeye başlarsın!

Dedim ki!

“Bütün Cemaatler ve Tarikatlar bir araya gelsin hatta bunun içine diyaneti de ekleyeyim ve Hepsi birlik olsun Kur’an tefsirini birlikte yapsın.”

Buna da kıyamet koptu!

Milletin itikadı ile oynama hocam!

Allah, Allah birleşin demek İtikadı bozuyor! İmam Hatiplerin daha kaliteli eğitim vermesini istemek ise Cemaat ve Tarikat mensuplarınca son derece tehlikeli bir adım!

Anlamadım ben bu işi!

O yüzden diyorum ki;

Kapatın İmam Hatipleri…

Biraz kendisini ehil görenler ise hemen konuya balıklama atlıyor!

“Senin o Diyanette ki profesörün bile doğru düzgün besmele çekmeyi bilmiyor!” deyip işin içinden çıkıyor!

İyi ya işte bir araya gelirseniz siz ona Besmele çekmeyi öğretirsiniz!

OLMAZ!

Birleşmenin birlikte güç olmanın neresi kötü?

Tarikat ya da Cemaatin amacı, Tasavvuf ehli olarak farklı bir noktadan görmek ve o yoldan gitmek mi? Yoksa dini kullanarak toplum içerisinde kendinize has özel bir kast sistemi mi oluşturmak mı?

Daha durun Sünnetlere değinmedim bile!

Sünnetler ile ilgili tek kelime etmedim!

Sadece BİRLEŞİN dedim, Sadece İmam Hatipler daha kaliteli eğitim, öğretim versin dedim….

Ben Farzları topluma doğru anlatalım, Sünnetler ile farklı düşünceleri sonra ortaya koyalım farzları bitirelim de toplum olarak ondan sonra Ayakta ya da Oturarak su içmeye gelelim noktasındayım…

Adam! Bayramdan bayrama ya da Cumadan cumaya namaz kılıyor, ya da hiç kılmıyor! Ama sorsan Kalbi temiz! Sorsan Allah’a borcu yok! Abdestten haberi yok! Biz Müslüman bir toplum isek en basit tabir ile Farzların nasıl topluma doğru şekilde uygulanması gerektiğini anlatmamız gerekmiyor mu? Yine en basit tabir ile İmam Hatipleri yaygınlaştırırsak ve eğitim kalitesini artırırsak Toplumun en azından dinin farz kısımlarını doğru bir şekilde öğretmiş olmaz mıyız?

Vatandaşın daha doğru bir Din eğitimi almasının İmam Hatiplerce ve İlahiyat Fakültelerince ile sağlanmasının sakıncası nedir?

Siyasi bir örnek vereyim sizlere!

Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olduğu dönemde Ankara İl Emniyet Müdürü 6 Ay boyunca atanamadı! Vekaleten Emniyet Müdürlüğü yürütüldü. Sebebi ne idi biliyor musunuz?

Tüm Cemaat guruplarının Ankara Emniyet Müdürünün kendi gruplarından olmasını istemelerinden dolayıydı.

Başkentin Emniyet Müdürü düşünsenize 6 Ay boyunca YOK! Neymiş efendim? Şu Cemaatten mi olsun yoksa Bu tarikattan mı olsun?

Şaka gibi ama gerçek…

Tarikat ve Cemaatler Tasavvufi amaçlı mıdır? Yol gösterici midir? Yoksa Başka amaçları ve düşüncelerimi var?

En iyisi kapatın İmam Hatipleri gitsin…

15 Temmuz’da falanca Cemaatin filanca Tarikatın tankların önüne yattığını söyleyenlere de bir çift sözüm var!

O Tankların önüne yatanlar sadece O Tarikat ya da O Cemaat mensupları mı idi? Başka Kimse yok muydu?

FETÖ Darbesi başarılı olsaydı, Şimdi Benim Cemaatim yada Benim Tarikatım diyen bir tane Cemaat yada Tarikat üyesi olmayacağını, Bütün Cemaat ve Tarikatların FETÖ tarafından kapatılacağını bilmiyor muyuz? Ya da O Tarikat veya Cemaatler bilmiyor mu?

15 Temmuz’da darbe girişimine sert duruşta amaç Vatan sevdası mıydı? Yoksa Tarikat/Cemaat Aşkı mıydı?

Hadi, Kapatalım İmam Hatipleri gitsin….

FETÖ Üyeleri de kendilerini Din’in tek temsilcisi görüyordu, UNUTMAYIN!

Fetö’nün en büyük iki kaynağı vardı!

Birincisi 13-14 yaşlarında çocukları alıp kendi sistemleri içerisinde yetiştirmek ve ileriki yaşlarda onlara verdikleri eğitim onları terörist haline getirdi. Her Tarikat/Cemaat aynı kategoride mi? Tabii ki HAYIR!

İkinci kaynak ise 20-30-40’lı yaşlara kadar dinden bir haber ama zenginlere kancayı atarak bunları Din kisvesi adı altında etki altına almak!

Peki, Bu tür oluşumları engellemek için İmam Hatiplerin daha kaliteli ve modern eğitim vermesini istemenin ve desteklemenin neresi kötü?

Senin Cemaatin ya da Senin Tarikatın tamam Asla DARBE girişiminde bulunmaz, Asla devlete sızmak gibi bir düşüncesi yok ve olamaz, Ama yarın abuk-sabuk tarikat ya da cemaatin gelip aynı şeyi yapmaya çalışmayacağı ne malum?

FETÖ’den tutuklanan bir itirafı okudum, Çok ilginçti, Bakın neler diyor…

“14-15 yaşlarındaydım ve Dine ilgim vardı herkes gibi. Askeri okulda bizden üst sınıflarda ki abilerimiz bize yakın davranırdı. Hafta sonları ben Maça ya da gezmeye gitmek isterdim onlarsa illa beni bir şekilde o evlere götürürlerdi. Zorla girdiğim evden çıkınca kendimi rahatlamış ve huzurlu hissederdim.”

Sorguyu yapan Komiser malum hala o evlerde neler yapıldığını soruyor!

Pek bir şey yapılmadığını sohbetler yapıldığını söylüyor!

Yalnız eve her girdiklerinde laf arasında, Tütsü yakıldığını ter vs. gibi nahoş kokuların evde olmaması için çaba gösterildiğinden bahsediyor malum FETÖCÜ!

Sorguya giren Komiser, Hala aktif olan o eve gider ve tütsüleri alır ve analiz ettirir!

Tütsülerde Uyuşturucu bulunur!

Bizim Fetö’cünün de evden çıkarken ki rahatlama sebebi ortaya çıkmış olur…

Şimdi yine soruyorum!

Bu tür tezgahları tamam senin cemaatin ya da tarikatın yapmaz ama yarın bir başka tarikat ya da cemaatin yapmayacağı ne malum?

İmam Hatiplerin daha kaliteli ve modern eğitim vermesi bu tür oluşumlara hatta kendi kendini Mehdi ilan eden sapıkların önünü kesmez mi?

Bu arada bana Ankara Emniyet Müdürünün 6 Ay boyunca atanmamasını nereye koyacaksınız? ANLATSANIZA!

Yoksa Kapatın İmam Hatipleri gitsin mi?

Bence Kapatın İmam Hatipleri gitsin…

Bakın! Tarikatlar ve Cemaatler asla kapatılsın demiyorum, Zira Cumhuriyetin ilk döneminde ki gibi abuk-sabuk bir uygulama olur. Ondan sonra Cübbeyi giyen, Kafasına sarığı saran yeni yer altı tarikatları ve müritler oluşur! Hatta tasavvufi olarak daha ileri gitmelerinde sakınca da görmüyorum…

İsterseniz şöyle yapalım!

İmam Hatiplerin hepsini Cemaat ve Tarikatların büyüklüklerine göre dağıtın daha doğru bir karar olur! İşi daha da ileri götüreyim! Her Mahallenin Cemaati/Tarikatı olsun! O cemaatler büyüklüklerine göre Bakkal ya da Süpermarket gibi köşe başlarını tutsun!

O Cemaatler ve Tarikatlar büyüklüklerine göre hem Din’i öğretsin! Hem de kendi tefsirlerini kendi sünnet ve fıkıh anlayışlarını anlatsın…

Ticari olarak ta Çörek otu, Okunmuş Kefen, Terlik ya da CD, Kitap vs. satarak Cennete gitmenin yollarından bir tanesinin de bunlardan geçtiğini anlatsın…

Nasıl pratik çözüm değil mi?

O yüzden kapatın İmam Hatipleri gitsin, Hiç olmazsa kimsenin devlet eliyle itikadı ile de oynamamış oluruz…

Hadi şimdi sıra sizde!

Beni Din bilmez, Sünnet Düşmanı ya da Tarikat/Cemaat düşmanı olmadı, Sünnetten bir haber yada FETÖCÜ ilan etmenizde…

O yüzden Kapatın İmam Hatipleri gitsin…

Orhan Sarıkaya

 
Recep YAZGANRecep YAZGAN