Güncel
Giriş Tarihi : 19-02-2015 12:00   Güncelleme : 19-02-2015 12:00

Kar yağdı pazara ilgi azaldı

AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde perşembe günleri kurulan halk pazarında, kar yağışı ve soğuk hava nedeni ile müşteri sayısında ciddi azalma oldu

Kar yağdı pazara ilgi azaldı

AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde perşembe günleri kurulan halk pazarında, kar yağışı ve soğuk hava nedeni ile müşteri sayısında ciddi azalma oldu.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorunların yaşanması nedeni ile  çevre ilçe ve köylerden pazara gelenlerin sayısında önemli ölçüde azalma oldu.

Pazarcı esnaflardan Rıza Kayım, "İlçemiz genelinde iki gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava halk pazarımızda her hafta tezgah açan esnafları olumsuz etkiledi. Havanın soğuk olması nedeni ile sebze pazarında ortalama yüz esnaftan 10 - 15  esnaf tezgahını açtı. Pazarın diğer bölümleri olan tuhafiye ve yöresel ürünlerin satıldığı bölümlerde de geçtiğimiz haftalardaki yoğunluk yok. Olumsuz hava şartları nedeni ile de pazara halkın ilgisi de çok az oldu" dedi.

Pazarcı esnafın dondurucu soğuğa kendi imkanlarıyla çözüm bulmaya çalıştığını belirten Kayım, "Evlerimizden getirdiğimiz odunları pazar yerinde bulduğumuz kağıt parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

adminadmin