Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2018 15:53   Güncelleme : 26-02-2018 15:53

Karadeniz 4. Kitap fuarında 131 kitapsever organ bağışında bulundu

Organ bağışını kamuoyunun gündemine getirerek dikkat çekebilmek ve Organ ve Doku bağışı bilincini geliştirmek amacıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Karadeniz 4. Kitap fuarına açılan bilgilendirme standında 131 kitapsever organ bağışında bulundu.

Karadeniz 4. Kitap fuarında 131 kitapsever organ bağışında bulundu

183 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Fuarında günde ortalama 1500 kişinin bilgi için başvurduğu stantta 20 – 25 Şubat tarihleri arasında kitapseverlere organ bağışı konusunda eğitim verildi, ayrıca 300 kişiye de parmaktan şeker ölçümü yapıldı, Akılcı İlaç Kullanımı konusunda da bilgi verildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr. Muhammet Ali ORUÇ şunları söyledi:

Organ bağışı konusunda bilgilendirme çalışmalarını Sağlık Bakanlığımızın da desteğiyle Sağlık Müdürlüğü olarak ulaşabildiğimiz tüm platformlarda yapıyoruz. Bu amaçla, yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Samsun’un en büyük etkinliği olan Karadeniz Kitap Fuarında halkımızı bilgilendirmek, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için yerimizi aldık.

Bu yılda kitaplarla bir araya gelmek için fuara akın eden Samsunlu kitapseverler Sağlık Müdürlüğümüz Organ Bağışı Bilgilendirme standını ziyaret ederek organ bağışı konusunda görevlilerimizden bilgi aldılar ve hassasiyetlerini, desteklerini gösterdiler. Bu bilgilendirme çalışması sonucunda 131 Samsunlu vatandaşımız sadece kitap okumadılar, organ bağışında da bulundular.

Bu duyarlılığı gösteren 131 vatandaşımıza ve organ bağışında her zaman bizden desteğini esirgemeyen tüm Samsunlulara teşekkür ediyorum. Bu duyarlılık umarım her zaman sürer ve organ bağışı bekleyen hastalarımıza umut ışığı olmaya devam ederiz”

adminadmin