Spor
Giriş Tarihi : 25-02-2014 10:11   Güncelleme : 25-02-2014 10:11

KARADENİZ DERBİSİNİN GALİBİ SAMSUNSPOR

PTT 1. Lig'in 27. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-1461 Trabzon maçını ev sahibi takım 1-0 kazandı. Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.

KARADENİZ DERBİSİNİN GALİBİ SAMSUNSPOR
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Çok değerli ve önemli taraftar topluluğumuz var. Özellikle son yıllarda bu kadar güzel bir taraftar ancak Samsun’da olur. Ben futbolu bırakalı çok uzun yıllar oldu. O taraftarların güzel tezahüratı ile azda olsa oynamak istedim. Kazanmak güzel bir şey. İyi bir ivme yakaladık ve yukarı doğru gidiyor. Şuana kadar çok önemli bir başarı elde ettik. Bu başarıyı yukarıya taşımak gerekir” dedi.
 
"TAKIMDA ÇOK BÜYÜK EKONOMİK SIKINTI VAR"

Takımda çok büyük ekonomik sıkıntıların olduğunu belirten Kalpar, “Bu sıkıntılarımızı hiçbir zaman dile getirmedik. Özellikle Ağustos ayında anlaşan futbolculardan halen peşinatını almayan oyuncularım var. Şuana kadar hiç maç başı almış oyuncularım yok ve ben de almadım. Biz bu zamana kadar da hiç ağlamadık ve dile getirmedik. Onun için herkesin bilmesi doğru olur diye düşündük. Gerçekleri herkesin bilmesi gerekir. Bizim içeride hak ettiğimiz primlerimiz bile var. Dışarıdaki insan her şeyi güllük gülistanlık görebilir. Çok büyük ekonomik sıkıntılardan buralara kadar geldik. Şuana kadar bunu dile getirmeyen oyuncularımı bir kere daha kutlamak istiyorum. Bu ekip ruhunu biraz daha kenetlenip yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.

1461 Trabzon maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Samsunsporlu oyuncu Musa Aydın, “1461 Trabzon’u yendiğimiz için çok mutluyuz. Taraftarımız 90 dakika bizi desteklediler. Samsun’un ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyorum. Sezon başından beri karakterli ve çok düzgün futbolcu grubu ile beraberiz. Sezon başından beri çok az para alanlar var. Bu güzel gidişatta biz bunları dışarı yansıtmadık. Bazı büyüklerimizden bize destek veren yok. Potansiyeli bildiğim için Samsun’un ileri gelenlerinden ve iş adamlarından bu desteği bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çıkışlarını sürdürdüklerini belirten Samsunsporlu oyuncu Arif Şahin, “Haftaya bizim rakibimiz olan Balıkesirspor’a gideceğiz. Ondan önce bu hafta 1461 Trabzon’u yenerek rakibimizi yakalamak düşüncesindeydik. Maçta iyi oynadık. İlk yarı biraz sıkıntı yaşadık. Maçın genelinde rakibe 1 tane pozisyon verdik” diye konuştu.
 
1461 TRABZON CEPHESİ

Genç bir ekiple iyi mücadele ettiklerini ifade eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Cemil Lütfi Canalioğlu, “Seyir zevki yüksek bir maç oynadık. Genç bir ekip olduğumuz için iyi mücadele ettik. Pozisyon vermedik ama pozisyonda pek bulamadık. Keyifli bir maç oldu. Samsunspor’u tebrik ediyorum” dedi.

Tecrübesizliklerinden dolayı gol yediklerini belirten 1461 Trabzonlu oyuncu Emre Torun, “Bugün çok iyi mücadele ettik ama tecrübesizliğimizden kaynaklanan bir gol yedik. Önümüzdeki Bucaspor maçı ile çıkışa geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mağlup oldukları için üzgün olduğunu belirten 1461 Trabzonlu oyuncu Hasan Batuhan Artarslan ise, “Ortada geçen bir maçtı. İlk golü yiyen yine biz olduk. Artık şansın bize dönmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
adminadmin