Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-03-2017 11:07   Güncelleme : 23-03-2017 11:07

Karadeniz Doğayı Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz Su Gününü Kutladı

Samsun Haber - Karadeniz Doğayı Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz; Dünya su günü münasebetiyle ilgili açıklama yaptı.

Karadeniz Doğayı Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz  Su Gününü Kutladı

1993’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 22 Mart tarihini "Dünya Su Günü" olarak ilan ettiğini belirten Taner Yılmaz; suyun en önemli yaşam kaynağı olduğunu söyledi.

İlk kez 1992'de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda "Dünya Su Günü" olarak önerildiğini ve kabul gördüğünü ifade eden Yılmaz; “ sadece ülkemizde değil tüm dünyada her geçen gün büyüyen su sorununa dikkat çekmek ve çok önemli olan su kaynaklarımızın korunması ve çoğaltılmasına katkı amacıyla bir gün adı verilmiştir diye belirtti.

Suyun tüketilmesi ve korunmasıyla ilgili yeterince bilinçli olmayan vatandaşlarımıza çeşitli etkinlikler, konferanslar ve televizyon programları ile dikkat çekilmesi ve suyun ne kadar önemli olduğu hususu işlenmesi gerektiğini dile getiren Taner Yılmaz; “Her ne kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığınca çeşitli etkinlikler, bilgilendirmeler yapılsa da yeterli olmamaktadır. Yapılan araştırmalara göre; su varlıklarımız kirlenme, kuruma ve biyo çeşitlilik bakımından çeşitli tehditlerle karşı karşıyadır. Yine bu araştırmalara göre; 40 ilde 87 ayrı su varlığının tehdit altında olduğunu tespit edilmiştir. Bu tehditlerin 52'si su varlığının niteliğine, 30'u su varlığının miktarına, 5'i ise su varlığına erişime yönelik tehditleri içermektedir.

Karadeniz Doğayı Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz; Su varken kıymetini bilmek gerektiğini belirterek” Tüm halkımızın 22 Mart Dünya Su Günü'nü kutluyoruz. Her canlının vaz geçilmezi olan su kaynaklarının korunmasına, tüketim bilincimizin ve duyarlılığımızın artırmasına aracı olmasını istiyoruz” dedi.

adminadmin