Genel
Giriş Tarihi : 21-12-2019 14:19   Güncelleme : 21-12-2019 14:19

Karadeniz ve Akdeniz’deki ABD üsleri kapatılsın!

Vatan Partisi ve Abhazya Cumhuriyeti’nin imzaladığı ortak bildiride Karadeniz ve Akdeniz’deki ABD üslerinin kapatılması, yaptırımlara karşı işbirliği yapılması çağrısı yer aldı. Bildiride, KKTC ve Abhazya’nın tanınması gerektiği vurgulandı.

Karadeniz ve Akdeniz’deki ABD üsleri kapatılsın!

Vatan Partisi, Türkiye'nin Abhazya'yı tanıması için kampanya başlattığını duyurdu. Abhazya Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınması için çalışmaları sürdüreceklerini bildiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bütün Karadeniz ülkelerini işbirliğine çağırdı.

Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ve Vatan Partisi'nin imzaladığı Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Bildirisi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından dün kamuoyuna açıklandı. Sekiz maddelik ortak bildiride, ABD yaptırımlarına karşı işbirliği vurgusu yapıldı. Teröre karşı birlik olunması çağrısına yer verilen bildiride, Karadeniz bölgesinde ABD üslerinin tasfiye edilmesi gerektiği belirtildi.

Perinçek, Karadeniz ve Akdeniz kıyı ülkeleriyle birlikte Amerikan emperyalizminin tehditlerine karşı Türkiye'nin ittifakları için çalıştıklarını söyledi. Abhazya'da olduğu gibi Libya'dan sonra Suriye ve Mısır ile de anlaşmalar yapılması gerektiğine işaret eden Perinçek, “ABD ve İsrail namlularıyla Mavi Vatan'ı işgalle tehdit edenler mahkum edilecek. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İmzalanan ortak bildiri şöyle:

1. Karadeniz bölgesinde barışı ve gelişmeyi tehdit eden ABD ve NATO üslerinin tasfiye edilmesini, bölücü ve yobaz terörüne karşı mücadelenin desteklenmesini,

2. Abhazya Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bütün bölge ve dünya devletleri tarafından tanınmasını,

3. Kırım'ın Rusya Federasyonu toprağı olarak kabul edilmesini,

4. Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve Suriye'de barışın sağlanmasını,

5. Filistin halkı üzerindeki baskılara son verilmesini,

6. Libya'da toprak bütünlüğünün ve barışçı çözümün sağlanmasını,

7. Abhazya'ya, Türkiye'ye, Rusya'ya ve İran'a yönelik yaptırım ve ambargoların kaldırılmasını, ülkeler arasında serbest ticaret ve ekonomik işbirliğinin oluşturulmasını,

8. Karadeniz ve Akdeniz ülkeleri arasında serbest ulaşım, iletişim turizm, ekonomik ve kültürel gelişme önündeki engellerin kaldırılmasını talep ederiz.

9. Bütün insanlığa 2020 yılında barış, dostluk ve refah dileriz.

Vatan Partisi heyetinin görüştüğü Abhazya devlet yetkilileri şunlar: Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Meclis Başkanı Valeriy Kvarciya, Dışişleri Bakanı Davur Kove, Ticaret Bakanı (Başbakan Yardımcısı) Adgur Ardzımba, Tarım Bakanı Amiran Kakalya,

Turizm Bakanı Avto Gartskiya, Geri Dönüş Bakanı Beslan Dbar, Abhazya Uluslararası İlişkiler Komisyon Bşk. Astamur Logra, Karadeniz Bankası Yön. Kur. Başkanı Davur Vovba, Abhazya Limanlar Başkan Yardımcısı Adamur Gabunya, Abhazya Devlet Televizyonu Başkanı Roland Bganba.

'CUMHURBAŞKANI İLE DETAYLARI PAYLAŞACAĞIZ'

Heyette KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın mesajını Abhazya'ya götüren, KKTC kurucu Başkanı Rauf Denktaş'ın özel büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf'la beraber olduklarını anlatan Perinçek, şöyle konuştu: “KKTC'yi temsil eden Yusuf, Abhazya Cumhurbaşkanı ile de görüştü. Önemli konularda mutabakata vardılar. KKTC'nin tüm dünyada tanınması için çalışmalarımızda mevzi kazandık. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da ayrıntıları aktaracağız.”

'ABD'YE CEVABI ÜRETİMLE VERECEĞİZ'

Perinçek, ABD'nin yaptırım kararlarının sorulması üzerine şu değerlendirmede bulundu: “ABD yavaş yavaş kendini çembere hapsediyor. Ambargo uygulanan ülkeler işbirliği yapsa, ekonomileri ABD'yi beşe katlar. ABD yaptırımlarının hiçbir değeri yok. Türkiye bu yaptırımları, üretim devrimi ile cevaplayacak. ABD bizi üretime teşvik ediyor.”

Kaynak: aydinlik.com.tr

adminadmin