Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2017 12:13   Güncelleme : 01-03-2017 12:13

Karadeniz'in En Büyük Camii Ve Külliyesi

Başkan Tok; Selçuklu mimarisiyle doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi olacak yapının tamamlandığında, İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacağını söyledi.

Karadeniz'in En Büyük  Camii Ve Külliyesi

İlkadım Belediye Başkanı  Erdoğan Tok, Samsun'a gelen İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı  Mehmet Güney'e Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi inşaatını gezdirdi. 

GÜNEY'DAN TOK'A TEŞEKKÜR

Yapımı hızla devam eden Camii ve Külliyesi inşaat alanını gezen Mehmet Güney, kendisine projenin tüm detayları hakkında bilgiler aktaran Başkan Tok' a yapılan hizmetten ötürü  teşekkür  etti.

İNSANLIĞA VE MEDENİYETE ÖNEMLİ BİR HİZMET

Projenin ayrıntılarını dinledikçe heyecanlanan ve gururlanan  İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı  Mehmet Güney, Selçuklu mimarisiyle kesme taş ve ahşap mimari ile inşa edilen Camii ve Külliye'nin insana ve medeniyete  çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi. 

GEÇMİŞTEN GELECEĞE SELÇUKLU MİMARİSİ

Ecdad mirasına sahip çıkan anlayışla büyük bir medeniyet  projesini inşa  eden Başkan Tok'a övgüler dizen Başkan Güney, " Selçuklular, insani değerlere önem veren, ilmi ve alimi koruyan yüksek bir anlayışa sahip olarak kuvvetli bir Türk-İslâm medeniyetinin ortaya çıkmasını sağlamışlardır. Türk geleneği ile İslam inancını kaynaştıran Selçuklular, birçok müessesenin kendine has bir yapısını oluşturmuşlar ve o müesseseler gelişerek bugünlere kadar dünyanın çeşitli yerlerinde çok güzel hizmetler vermişlerdir.  Bu hizmetleri günümüzde mimarisiyle  yeniden imar edip mühim vazifeleri yerine getiren İlkadım  Başkanımız Erdoğan Tok'a memnuniyetlerimi  ifade ediyor, hayırlı  hizmetlerinden ötürü kendisini kutluyorum. " diye konuştu. 

"SULTAN AHMET VE EYÜP SULTAN GİBİ MERKEZ OLACAK"

Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar hızla  devam ettiğini ifade eden İlkadım  Belediye  Başkanı  Erdoğan Tok, " Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Deniz'i gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Camii ve Külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan Camii ve Külliye projemiz hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır." diye konuştu. 

adminadmin