Genel
Giriş Tarihi : 28-03-2018 15:34   Güncelleme : 28-03-2018 15:34

Karadeniz’in Modern Şehri; Samsun'da İngilizce Nasıl Öğrenilir

Karadeniz’in Modern Şehri; Samsun'da İngilizce Nasıl Öğrenilir

Yaz mevsimi gelmeden önce tatil planları yapılır. Kimi denize gitmek isterken kimi de tarihi yerleri gezmek ister. Kültürel alanda kendinizi geliştirmek aynı zamanda da denize girmek istiyorsanız Karadeniz’in en güzel şehirlerinden olan Samsun’u ziyaret etmelisiniz. Karadeniz’in yeşillikleri arasında kalmış ruhunuzu dinlendireceğiniz mis gibi havası tüm yıl size yetecek enerjiyi verecektir. Mükemmel zaman geçireceğiniz bu şehre yakın çevreniz ya da aileniz ile gelmelisiniz. Hatıra fotoğrafları çekmekten usanmayacağınız bir şehirdir. Her konuda kendini geliştirmiş bir şehir olduğu için yerli halkı son derece bilgilidir. Sıcakkanlı oluşları da bu şehri sevmeniz için bir başka sebeptir. Samsun’da faaliyet gösteren İngilizce kursları da halkın İngilizce gereksinimini tamamen karşılamaktadır. Samsun alışveriş merkezleri, kültürel mekânlar, şelaleler, göller, piknik alanları, sosyal yaşam alanları, milli parklar ve yaşam merkezleri ile halkın tüm ihtiyacını en iyi şekilde karşılayan bir şehirdir. Gezip görülmesi gereken Karadeniz şehirlerinin başında gelir. Samsun’a gidip gönlünüzce gezemedikten sonra Samsun’u gezdim demek yanlış olur. Günlerinizi ayırıp gezeceğiniz birçok mekân vardır. Samsun’u kısacası bir iki güne sığdırmanız mümkün değildir. Yol gösteren ve hoşgörülü insanların yaşadığı bu şehir hayran kalacağınız güzelliktedir. Karadeniz sularının kenarına kurulmuş bu şehir tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı anda özelleşen bu şehir tarihimizin en önemli savaşlarının yapıldığı bir şehirdir. Kurtuluş Savaşının başladığı Barındırma vapurunu, Etnografya Müzesini ve İlk Adım Anıtını mutlaka ziyaret edin. Bol bol fotoğraf karesi yakalayacağınız bu müze her mevsim halkın yoğun ilgisine maruz kalmaktadır. Özellikle 19 Mayıs günleri dolup taşan bu müze güzel bir coşkuyu da beraberinde getirmektedir.

İngilizce öğreneceğiniz zaman öğreneceğiniz kurumun önemi çok önemlidir. Koştur koştur bir İngilizce eğitimi almak sizi yoracağı gibi İngilizce diline olan ilginizi minimuma indirecektir. Bunun yerine sindirerek İngilizce öğrenme yöntemini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Kimi zaman zorunlu olan kimi zamanda kendini geliştirmek isteyenlerin tercih ettiği bu dil biraz önemsendiği takdirde öğrenilmesi kolay bir dildir. Panik yapmadan sakin bir şekilde konuları anlamaya çalışmak başarı oranınızı arttıracaktır. Ezber yaparak İngilizce öğrenmeniz mümkün değildir. İngilizce öğrendiğinizi düşünürken kısa bir zaman sonra hafızanızda bir sözcüğün dahi kalmadığını görebilirsiniz. Ezber yapılan her sözcük hafızanızda belli bir süre yer eder. Üzerine başka sözcükler ekledikçe ilk öğrendiklerinizi unutursunuz. Gramer kurallarını öğrenirken kesinlikle ezber yapmamak önemlidir. İngilizce zaman zarflarının sadece mantığını anlamak ve kullanılacak zaman eklerini anlamanız yeterlidir. Gelecek zamana ait bir konu hakkında konuşurken will be going to kullanımı her zaman karışır. Çünkü gelecek zamana ait planlanmış ve aniden meydana gelen olaylar için farklı ekler kullanılmaktadır. Aslında mantık olarak her ikisi de aynı olsa da kullanılan ekleri farklıdır. Samsun üniversite öğrencilerinin de tercih ettiği şehirler arasındadır. Gelişmiş ve modern çağa ayak uydurmuş bir şehir olduğu halkın beğenisini kazanmıştır. Halk bu şehirde mutludur. Tatil ihtiyacı olan ya da piknik ihtiyacı olan halk Samsun dışında bir şehre gitmek zorunda kalmaz. Tertemiz plajları ve yürüyüş yolları ile huzurlu zaman geçirebilirsiniz.

İyi bir statüde çalışmak için yabancı dil bilginizin yeterli seviyede olması gerekir. Özellikle iş hayatında başarılı bir yönetici olmak istiyorsanız en büyük şart İngilizce bilmenizdir. Günümüzde birçok şirket yabancı firmalar ile çalışmaktadır. Yabancı şirketle ile ortalıkta anlaşmanız için İngilizce bilginizin mükemmel seviyede olması gerekir. Gerektiğinde yazışmalarınız yeterli kalmayıp karşılıklı konuşma yapmak zorunda da kalabilirsiniz. İyi bir geleceğin en önemli şartı İngilizcedir. İngilizce sözcükler hayatınızın her alanında karşınıza çıkmaktadır. İyi bir anne ya da baba olabilmeniz başarılı bir öğrenci yetiştirmenizin en önemli şartıdır. Çocuğunuza bilinçli bir şekilde yardımcı olmak onu da başarılı bir öğrenci yapacaktır. En basiti Samsun yaz ve kış turizminin yapıldığı bir şehirdir. Bu yüzden her yıl binlerce turist bu güzel şehri ziyaret için gelmektedir. Yolda yürürken önemli bir mekânın nerede olduğunu sorabilecek turistler ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda turistin beklentisini karşılayamamak İngilizce öğrenmenin ne kadar gerekli olduğunu daha iyi kanıtlamaktadır. İngilizce dili günümüzde kreş eğitimi alan çocukların seviyesine kadar inmiştir. Ne kadar okullarda İngilizce eğitimi verilirse verilsin hayattaki önemini öğrencilerin anlaması mümkün değildir. Sadece dersleri anlık geçebilmek için öğrenirler. Zaman geçtikçe de unuturlar. İş hayatının en önemli ihtiyaçları arasında olan İngilizce her bireyin kendini ifade edebilecek kadar öğrenmesi gerekir. İyi bir anne, baba, iyi bir çalışan ya da yönetici olabilmeniz için İngilizce dilini online İngilizce eğitim sitelerinden dahi öğrenebilirsiniz. 

adminadmin