Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-11-2018 08:39   Güncelleme : 12-11-2018 08:39

Karaduman: Yerel Seçimde Hedefimiz 17+1

​AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, ilçelerde şu ana kadar yaklaşık 500 evde toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kolej havasına bürünen Samsun teşkilatımız, seçimlere yoğun tempoda çalışarak hazırlanıyor. İnşallah yerel seçimde 17+1 yaparak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Karaduman: Yerel Seçimde Hedefimiz 17+1

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 80. İl Danışma Meclisi Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın yanı sıra AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, İl kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.     

YAKLAŞIK 500 EVDE TOPLANTI 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "Yaklaşık 1 aydır devam eden ev toplantılarımızın ilk bölümünü tamamladık. İlçelerimizin yönetimlerinin sayısı kadar il yönetim kurulu üyelerimizle, ilçe teşkilatlarımızın belirlediği mahallelerdeki evlerde toplantılar yaptık. Ladik'te başladığımız bu ziyaretlerimizin ilk etabının finalini Canik'te gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaklaşık 500 evde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu çalışmalarda tüm yönetim kurulu üyelerimiz vatandaşlarımızı dinlediler. Problem ve sıkıntılara hemen geri dönüş yaptık, sonuçlarını da ilçelerimizden sürekli alıyoruz. Çok güzel bir program gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de ev ziyaretlerimiz haftada 2 gün devam edecek. Tabi bu ziyaretlerimizde tüm teşkilatlarımız birbiriyle kaynaştı. Teşkilatımızın bir kolej havasına büründüğünü görmek ben son derece mutlu ediyor." dedi.  

Yerel seçim çalışmalarına çok önceden başladıklarını dile getiren Başkan Karaduman, hedeflerinin 17+1 olduğunu söyledi. Samsun teşkilatı olarak uzun zamandır sahada olduklarını vurgulayan Karaduman, yerel seçim süreci hakkında açıklama yaparken şu ifadeleri kullandı; "Yoğun şekilde çalışıyoruz. Önümüzde temayül yoklamaları var. Bu dönem temayül yoklamalarımızı elektronik ortamda yapacağız. Yani e- temayül. İnşallah genel merkezimiz tarafından yapılan bu çalışma, sonra ki seçimlerde YSK nın, elektronik seçim yani e-seçim yapmasına öncülük eder. Temayülden sonra üst kurul çalışmaları başlayacak. Aralık ayının ilk haftasından sonra büyükşehirlerimiz öncelikli olmak üzere açıklamalar yapılacak. Her il danışma toplantımızda söylüyorum. Aday adaylarımızın çalışmalarında parti yapımıza ve kurumsallığına uygun davranmalarını rica ediyoruz. İlçe başkanlarımıza her zaman söylüyoruz onlar aday adaylarımıza sürekli hatırlatıyor. Genel merkezimizin talimatı gereği mevcut belediye başkanlarımız aday adaylığı başvurusu yapmayacak. Bazı belediye başkanlarımızın aday olmayacağı algısı olduğu için bunu bir kez daha hatırlatmak istedim. İnşallah yerel seçimde 17+1 yaparak yolumuza devam ederiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

 

adminadmin