Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 11-05-2020 16:08   Güncelleme : 11-05-2020 16:08

Karar Gazetesine Yakışmadı!

Karar Gazetesine Yakışmadı!

Genel kanaat o ki ülkemizin yetiştirdiği ilim ve düşünce adamlarından bir de Prof.Dr.Mehmet Görmez hocamızdır. Doğrusu ta Diyanet Başkan yardımsı iken bu özelliğini fark etmiştim. Başkan olunca da Diyanet Kurumuna bayağı bir değer kattığını söyleyebilirim.

Bu kapasitede olan bir insanın düşüncelerinden, fikirlerinden yaralanmak elbette ki olması gereken bir durumdur. Dolayısıyla zaman zaman konuşmaları yayınlanıyor, röportajları basına yansıyor.

En son Karar gazetesine manidar bir röportaj vermiş. 11 Mayıs günü yayınlanan röportajın içinde de gayet önemli bir cümle geçiyor “Kur’an sadece kanun kitabı olursa hidayet rehberi olmaktan çıkar” ki tam da yerinde bir ifade. Ama büyük punto ile sür manşete taşınmış cümleden “sadece” kelimesi çıkarılmış maalesef! Dolayısıyla cümle anlamını yitirmiş.

Doğrusu Kur’an’ın hukukla ilgili kısmı çok azdır, üç günlük dünya hayatının azlığı gibi

Kur’an kainattan bahseder, ahretten bahseder, insanın şahsiyetinde bahs eder. İnsanı mümin, kafir ve münafık olarak sınıflandırır ve bunların özelliklerini sıralar. Genel ahlak ve vicdan muhasebesine vurgu yapar.

Allah’ın azametinden bahseder, peygamberlerin hikmetli kıssalarını ibret olsun diye anlatır. Doğrusu gayba inanan insanlar ancak Kur’an’dan yeteri kadar faydalanabilirler. Bakara suresinin “elif, lam, mim…” diye başlayan ilk ayetlerine bakarsanız ne demek istediği anlarsanız.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN