Siyaset
Giriş Tarihi : 04-04-2018 11:57   Güncelleme : 04-04-2018 11:57

Kasım’da erken seçim var!

Ankara siyasi kulislerinde Kasım ayında erken genel seçimin yapılacağı konuşuluyor. Hatta seçim günü bir belli 4 Kasım.

Kasım’da erken seçim var!

AK Parti Genel Başkanlığı tarafından anketlerde genel seçimler yapılmadan girilecek olan yerel seçimlerde alınan sonuçların Başkanlık seçimlerini de olumsuz yönde etkileyeceğini gösteriyor.

AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın Başkanlık seçimlerinde göstereceği başarı yerel seçimleri de etkileyeceği için genel seçimlerin bir erkene alınması söz konusu.

KASIM’DA ERKEN SEÇİM SENARYOSU

Milli Gazete’de yer alan habere göre, Eylül’deki olağan büyük kongresini Haziran veya Mayıs’a çekebileceği de konuşuluyor.

Erken seçim tezini savunanların bir gerekçesi de, yerel seçimlerde iktidarın oyunun her zaman düşük çıkması. Ayrıca iki ittifak partisi AKP ve MHP’nin Mart 2019 belediye seçimlerinde karşı karşıya gelmesinin sonraki aylarda cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine olumsuz etki edeceğini ise iki partinin milletvekilleri dile getiriyor. Ekonominin önümüzdeki yıl daha kötüye gidebileceği beklentisi de alametlere ekleniyor. Ancak muhtemel bir erken seçimin ilk resmi sinyalinin ise daha önce bu konudaki tecrübeleriyle bilinen Devlet Bahçeli’den gelebileceği ifade ediliyor.

adminadmin