Ekonomi
Giriş Tarihi : 01-11-2019 11:29   Güncelleme : 01-11-2019 11:29

KATİD Başkanı Murat Toktaş: Kârımızdan fazla vergi ödeyeceğiz!

Geçen ay kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için oteller cirolarının %0,75 ini fona aktaracaklarına dair çıkan yasadan sonra dünde “konaklama vergisi” adı altında yeni bir vergi geldi.

KATİD Başkanı Murat Toktaş: Kârımızdan fazla vergi ödeyeceğiz!

Otellerde konaklayacak olan müşterilerden talep edilecek olan Konaklama Vergisi oranları belli oldu. Bu durumda 5 yıldızlı bir otelde konaklayanlar kaldıkları gece başına 18 TL, 4 yıldızlı otellerde konaklayanlar 12 TL, 3 yıldızlı otellerde konaklayanlar 9 TL, 1-2 ve diğerler otellerde konaklayanlar 6 TL, Butik otellerde konaklayanlar 12 TL, Diğer tesislerde konaklayanlar 6 TL konaklama vergisi ödeyecek.

Bu konu hakkında görüşlerini aldığımız Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED yönetim kurulu üyesi ve KATİD başkanı Murat Toktaş ”Son 1 ay içinde sektöre gelen ikinci vergi oldu. Fiyatlar çok düşük bu düşük fiyatların üstüne eklenecek bu vergiyi misafirler ödemek istemeyecektir. Korkumuz bu verginin fiyatlara yansıtamamak. Konaklama vergisinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bölgemizde ve Samsunda 4 yıldızlı bir otelde 2 kişi konaklama bedeli şuan 200TL civarında. Bu bedelin üstüne birde oda için 24 TL konaklama vergisi talep edeceğiz. Buda fiyatın %12 artması demek.” Dedi.

Son 1 yıldır maliyetlerin çok artığını fakat alım gücünün düşmesi nedeni ile bunu fiyatlara yansıtamadıklarını belirten KATİD başkanı Murat Toktaş “Bu durumda devlete ödeyeceğimiz Ajans ve konaklama vergisi bizim karımızdan fazla olacak” dedi.

adminadmin