Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-10-2018 12:15   Güncelleme : 22-10-2018 12:15

KATİD’den 100. yıl kutlamalarına tam destek

KATİD’den 100. yıl kutlamalarına tam destek

Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının 100. Yılında Samsun’da hazırlığı yapılan kutlamalara KATİD’den tam destek geldi.

Samsun Valisi Osman Kaymak da İl Koordinasyon Kurulu toplantısında tüm kamu ve özel kuruluş ve STK’lara çağrıda bulunarak 100. Yıl kutlamaları için yapmayı planladıkları çalışmalar ve hazırlıkları bildirmelerini istemişti.

Bu çağrıya ilk destek KATİD’den geldi. Türkiye Otelciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve KATİD Başkanı Murat Toktaş, yönetim Kurulu üyesi Savaş Türkay ile Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret etti.

HER ŞEYİ KAMUDAN BEKLEMEK HAKSIZLIK

Ziyarette KATİD olarak yapılacak tüm çalışma etkinliklere her türlü desteği vereceklerini bildirdiklerini belirten Murat Toktaş, “Önümüzdeki sene ulu önder Atatürk’ün Samsuna çıkışı ile milli mücadelenin başlamasının 100 yılı. Bu kapsamda şehirde etkinlikler anlamında büyük bir beklenti var” dedi.

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD kendi sektöründe yapılacak projeler haricinde yapılan organizasyonlara destek vermek ve katkı sağlamak için kolları sıvadı. Başta Vali Osman Kaymak olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve STK ile bir araya geldiler.

”Samsunlu otelciler olarak geç kalmadan çalışmalara başladık. Her şeyi devletten ve kamudan beklemek haksızlık olur, hepimizin bu organizasyona sahip çıkması lazım.” dedi

Önümüzde büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Murat Toktaş “Esen bu rüzgârı uzun süre sürdürecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. Hem 100 yılın ruhuna uygun hemde Şehre reklam ve ekonomik anlamda fayda sağlayacak çalışmalarda bulunmalıyız. Bizde kurumlarla projelerimizi çalışmalarımızı ve verebileceğimiz katkıları paylaşıyoruz.” Dedi

TÜRKİYE OTELCİLER FEDERASYONU 19 MAYIS’TA SAMSUN’DA TOPLANACAK

İlk proje olarak Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısını 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Nisan ayında a Samsun’da yapacaklarını ifade eden Toktaş, “Türkiye Otelciler Federasyonu yönetim kurulunu nisan ayında Samsunda topluyoruz. Türkiye’deki bütün otellerin temsilcilerini şehrimizde ağırlayacağız.  Ayrıca, amacımız etkinlikleri sadece 19 Mayıs Haftası’na yoğunlaştırmak değil i tüm yıla yaymak. Bu konuda sayın valimizin olumlu görüşleri oldu. Bu kapsamdan valilik ve komite çalışmalarında hep birlikte hareket etme kararını aldık. KATİD ve Federasyonumuza bağlı oteller ve turistik işletmelerde etkinliklerin ve Samsun’un tanıtımı için her türlü toplantı, tanıtım broşürleri ve yapılması düşünülen her etkinliğin duyurulması,  organizasyon, planlama ve konaklama konularında da katkı sağlayacağız .” diye konuştu.

MAYIS AYI’NDAKİ OLAĞAN TALEPLERİ ÖNCESİ VE SONRASINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

KATİD Yönetim Kurulu üyesi Savaş Türkay da ; ”Biz de tesislerimize gelen taleplerin Mayıs ayı haricindeki diğer aylara yayılmasını sağlamak için talep sahipleri ile görüşüyoruz. İnşallah başarılı bir organizasyon geçecek ve olimpiyatlardan daha fazla şehre reklam ve ekonomik katkı sağlayacak.” Şeklinde konuştu.

adminadmin