Sağlık
Giriş Tarihi : 02-09-2014 04:22   Güncelleme : 02-09-2014 04:22

Kavak Devlet Hastanesi çalışanlarına KKKA semineri

SAMSUN (AA) - Kavak Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında seminer düzenlendi

Kavak Devlet Hastanesi çalışanlarına KKKA semineri

SAMSUN (AA) - Kavak Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında seminer düzenlendi.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçın Karagöz, Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, KKKA hastalığı şüphesi ile hastaneye gelen vatandaşların takibinde yapılması gereken işlemler ve korunma yollarını anlattı.

Kavak ilçesinin kene yönünden riskli bölgeler içerisinde bulunduğuna işaret eden Karagöz, "Özellikle havaların ısınmaya başladığı mayıs ayından eylül başına kadar pek çok vatandaşımız keneden dolayı hastanelere gelmektedir. Havaların sıcak olduğu bu dönemde tarla, piknik gibi alanlarda kapalı ve açık renk elbise giyilmelidir. Eve dönüldüğünde kendi vücudunuzu ve çocuklarınızın vücudunu, özellikle kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası, kontrol ederek kene olup olmadığına bakınız. Kene tutulması görürseniz pens veya eldiven, kene kartı gibi bariyerleri kullanarak çıkartınız. Eğer çıkartamıyorsanız mutlaka sağlık kuruluşuna gidiniz" dedi.

Seminer, katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

adminadmin