Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-08-2019 08:55   Güncelleme : 16-08-2019 08:55

Kavak Eski Belediye Başkanı Bahri Kesici Sivil havacılık genel müdürü oldu!

Bazı bakanlıklara ve kurumlara ilişkin görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de enerjiyle ilgili 3 ayrı genelge yayımladı.

Kavak Eski Belediye Başkanı Bahri Kesici Sivil havacılık genel müdürü oldu!

Bazı bakanlıklara ve kurumlara ilişkin görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenksu Üçer ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince üniversitelerdeki asli görevlerine döndürülmek üzere görevlerinden alındı.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ KESİCİ OLDU

Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici atandı.

Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne de, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Şirin Karadeniz Oran atandı.

MSB'DE ATAMA

Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Milli Savunma Bakanlığında açık bulunan Askeri Fabrikalar Genel Müdür Yardımcılığına Ali Mazak, Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığına Cengiz Dişli, Personel Genel Müdür Yardımcılığına Cengiz Kahraman getirildi.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ebubekir Gizligider atandı.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Abdülkadir Karabulut görevden alındı. Bu suretle boşalan Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Selami Ersen atandı.

3 AYRI GENELGE

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de enerjiyle ilgili 3 ayrı genelge yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgelere göre, 2016 yılında "Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu" olarak oluşturulan yapı, "Enerji ve Tabii kaynak Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu" olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci genelgesi ise, nükleer santrallerle ilişkin maddeler içeriyor. Cumhurbaşkanı genelgesinde, nükleer santral projelerinin gecikmeden tamamlanabilmesi için ilgili kamu kurumlarının yürüttüğü iş ve işlemlerin hızla sonuçlandırılacağı vurgulandı.

Kamu binalarında enerji tasarrufuyla ilgili genelgeye göre ise, yıllık enerji tüketimi belli bir miktarın üstünde olan tüm kamu kurumları 2023 sonuna kadar yüzde 15 enerji tasarrufu sağlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kamu binalarında tasarruf ilkeleri uygulama rehberi hazırlayacak. Bakanlık, enerji tasarrufu hedeflerinin gerçekleşme oranlarını Cumhurbaşkanlığına raporlayacak.

adminadmin