Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2017 16:34   Güncelleme : 08-12-2017 16:34

Kavak Kudüs İçin Ayakta

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi üzerine tüm Kavak halkı tek yürek oldu.

Kavak Kudüs İçin Ayakta

Cuma namazı çıkışı Kavak Merkez Camii önünde bir araya gelen Kavak halkı hep bir ağızdan Amerika ve İsrail’e ateş püskürdü. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşma yapan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu; “Kudüs İslam’ın Beşiğidir. Kudüs için hep birlikte ayaktayız. Gün Kudüs için birlik günüdür” dedi.

Sarıcaoğlu; “Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimiz”

Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Kudüs davası için yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi; “İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Tüm hemşehrilerime duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. 

Geniş katılımın olduğu programa tüm STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program Kavak Müftüsü Nuh Arslan’ın okuduğu dua ile son buldu.

 

adminadmin