Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-10-2018 09:20   Güncelleme : 18-10-2018 09:20

Kavak’ta Örnek Okul Kütüphaneciliği

Kavak’ta Örnek Okul Kütüphaneciliği

Samsun ili Kavak ilçesinde bulunan Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu, okumayla ilgili yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki diğer okullara örnek oldu.

Kütüphaneden sorumlu Türkçe dersi öğretmeni Ufuk KANIK: “ Kütüphanemiz 2010 yılında bir hayırsever tarafından kuruldu. Her yeni eğitim döneminde Türkiye’de ve dünyada en çok okunan çocuk kitaplarıyla sürekli güncellendi. Şu anda kütüphanemizde yaklaşık 5000 kitap var. Bir kitapçıya gittiğinizde bulabileceğiniz çocuk kitaplarının hemen hemen hepsine sahibiz. Muhtemelen, içerik bakımından Samsun ilindeki nadir kütüphanelerden birisiyiz.

Kütüphanemizde Barkod okuyucuyla desteklenen her şeyi kayıt altına alan bir program var. Bu sayede hiçbir öğrenci sıra beklemiyor. Kütüphane her teneffüs açık, her zaman düzenli.  Sağ olsun,  özverili öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz ortama sahip çıkıyor.

Türkçe derslerinin en az bir saatinde mutlaka kütüphaneye gidiyoruz ve kitap okuyoruz. Çoğu zaman klasik müzik eşliğinde okuma çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimiz kendilerine sunulan bu imkânı iyi değerlendirdiler. 2010 yılından bu yana öğrencilerin okuma alışkanlığında müthiş bir artış oldu. Her gün bir kitap okuyan onlarca öğrencimiz var. İnşallah Türkiye’nin aydınlık geleceğinde ışık olacaklar. Kitap okuma oranını gerçekten çok yükselttiğimiz için ülkemizdeki diğer okullara örnek teşkil ediyoruz. Son bir ayın istatistiklerine göre 312 öğrencimiz bir ay içerisinde 957 adet değişik kitap okumuş. Ortalaması aylık 3 kitap eder ki bu da ülkemizin için çok büyük başarı.

Ben kütüphanemizden desteğini hiç esirgemeyen kütüphanemiz kurucusu Bayraktar Holding Otomotiv Müdürü Sayın Murat Çakır’a öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

adminadmin