Gündem
Giriş Tarihi : 05-05-2017 10:40   Güncelleme : 05-05-2017 10:40

Kavurmacı’nın tahliyesi bütün epilepsi hastaları için Emsal teşkil edecek mi!

İş adamlarına yönelik FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı, kayınpederinin Samsun ziyaretinin ardından sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

Kavurmacı’nın tahliyesi bütün epilepsi hastaları için Emsal teşkil edecek mi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Kavurmacı'nın avukatlarının sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunduğu, talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin de tahliye kararı verdiği belirtildi. Savcılığın tahliyeye itiraz ettiği ancak üst hakimliğin savcılığın itirazını reddettiği belirlendi.

Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesinde ‘epilepsi’ hastalığı gerekçe gösterildiği öğrenildi.

Bu hastalık sebebiyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı’nın ardından epilepsi hastası olan mahkum avukatlarının tahliye kararını emsal göstererek müvekkillerinin tahliyesini istemek için müracaat ettikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kavurmacı’nın avukatlarının tahliye dilekçesini değerlendiren İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği, Kavurmacı için 18 Nisan 2017 tarihli Acıbadem Hastanesi’nden alınan sağlık raporunu raporu inceledi. Raporda “cezaevi koşullarının 2005 yılında Post Viral Ensefalit atağı sonucu ‘Epilepsi’ tanısı konulan Kavurmacı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği değerlendirildiği” belirtiliyordu.

RAPORDAKİ İFADELER

 Kavurmacının avukatlarının dilekçe ekinde sunulan Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporunda şu tespitler yer aldı.

"Kavurmacı'ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği" yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de, "şüpheli Kavurmacı'da 2009 yılında santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı"

 TUSKON iddianamesinde firari şüpheliler Fetullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve TBMM'yi ve Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 86 iş adamının da "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

adminadmin