Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-05-2018 15:13   Güncelleme : 22-05-2018 15:13

Kaybedeni Olmayan Yarışmanın Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında yapılan, Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konulu yarışmanın ödül töreni İlim Yayma ve Eğitim Vakfı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kaybedeni Olmayan Yarışmanın Ödül Töreni Gerçekleştirildi

 Ödül Törenine Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu, Ufka Yolculuk Samsun İl Temsilcileri, Din Görevlileri, Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, birçok yarışmacı yakını ve vatandaşlar katıldı.

 MAKSAT KURAN-I KERİMİ VE SÜNNET-İ SENİYYE’Yİ ANLAMAK

 Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye’nin anlaşılması ve mesajlarının daha çok insanla buluşmasını amaçlayan yarışma İlkadım Belediyesinin destekleriyle Samsun’da, 17 ilçe, 56 okul, 418 sınıf, 5 cezaevi, 450 gözetmenle beraber  11 bin yarışmacının başvurusuyla tamamlandı. Yarışmaya 98 ülkeden katılım sağlandı. Yurt içi ve yurtdışından 695 bin 215 kişinin katıldığı yarışmanın, test usulü yazılı ile Türkçe online sınavı 8 Nisan’da; İngilizce ve Arapça online sınavları ise 6 Mayıs’ta yapıldı. Yazılı sınav, illerde oluşturulan sınav merkezlerinde; online sistem üzerinden sınav ise www.ufkayolculuk.com ile www.upgradeyourself.global siteleri üzerinden yapıldı. Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yapıldı. Yarışmada her kategori için ayrı sorular soruldu. Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ve cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında mahkûmlar da katıldı. Yarışmada 17 bin 246 gönüllü görev aldı.

“Kaybedeni olmayan yarışma” olarak bilinen ve 11 kategoriden oluşan yarışmada dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldılar.

Yarışmanın İçeriği

Yarışma kapsamında 6-10 yaş aralığındaki A kategorisi yarışmacılara Peygamber Efendimiz’in hadisleri ve örnek hayatını resimli hikâyelerle anlatan Mürşide Uysal’ın ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ isimli kitabından; 11-14 yaş aralığındaki B kategorisi yarışmacılar ile C, D, E ve F kategorileri yarışmacılarına merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan’ın ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli kitabından sorular yöneltildi. G, H ve K kategorilerinde yarışanlar Riyazu’s Salihin kitabının Arapça çevirisinden; J kategorisinde yarışanlar ise İngilizce çevirisinden sınava tabii tutuldu.

AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTTIRMAK

Yarışmanın gayesi okuma alışkanlığının artmasını sağlamak; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sunmak; Kur’an-ı Kerim ve sünnetin öğrenilmesini ve buna uygun yaşanmasını sağlamak; dinimizin güvenilir kaynaklardan daha doğru anlaşılmasına ve anlatılmasına destek olmak.

 “İLKADIM BELEDİYESİNİN DESTEĞİYLE REKORA ULAŞTIK”

 Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Ufka Yolculuk Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu, desteklerinden dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ederken; “Dünya genelinde düzenlediğimiz Ufka Yolculuk Yarışmasının 6’ıncısını tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Oldukça kapsamlı ve büyük bir organizasyon olan bu yarışmada İlkadım Belediyesinin destekleriyle bu sene rekor bir katılım sayısına ulaştık. Her yaştan yarışmacıya hitap ettiğimiz yarışmamızda asıl amacımız Kuran-ı Kerim’i ve Sünnet-i Seniyye’yi daha iyi anlamaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardın 5 ayrı (A, B, C, D ve E) kategoride yarışan ve ilk 10’a giren 50 yarışmacıya ödülleri taktim edildi.

adminadmin