Genel
Giriş Tarihi : 11-07-2018 09:53   Güncelleme : 11-07-2018 09:53

Kayseri'nin konuştuğu işadamı da Yurtdışına mı Kaçtı

Kayseri'nin konuştuğu işadamı da Yurtdışına mı Kaçtı

Bir daire parasına 166 Bin metrekare arsayı adı Cemaat'le gündeme gelen, Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na satan Kayseri Kocasinan Belediyesi'yle ilgili gündemi derinden sarsacak şok detaylar ortaya çıktı. Kocasinan Belediyesi'nin imar planlarını hazırlayan Doğukan Ltd. Şti sahibi  Rahmi Bıyık isimli şahsın Cemaat'in finansörü olan Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ile birlikte yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Söz konusu firmanın Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki döneminde inşa edilen Kadir Has Stadyumu gibi birçok büyük projeye imza attığı öğrenildi.

Kayseri Melikşah Üniversitesi'nin temelinde faaliyet gösteren Fetullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na, bir daire parasına verilen 166 bin metrekare arsanın Kocasinan Belediyesi'ndeki imar planın müellifi TUSKON’a bağlı olarak hizmet veren Anadolu İş Adamları Federasyonu Başkanı Rahmi Bıyık olduğu ve Akın İpek'le birlikte yurt dışına firar ettiği ortaya çıktı. Rahmi Bıyık'ın Cemaat'in finansörü olan Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'le birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'da olduğu iddia edildi.

YURT DIŞINA KAÇAN İŞADAMI'NIN FİRMASI, KAYSERİ'DE HANGİ PROJELERE İMZA ATTI

TUSKON’a bağlı olarak hizmet veren Anadolu İş Adamları Federasyonu'nun, başkanlığını da yapan Rahmi Bıyık'ın da ortağı olduğu Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti'nin Kayseri'deki birçok büyük projelere imza attığı da öğrenildi.

İşte bazı projeler; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki döneminde inşa edilen Kadir Has Stadyumu, Kayseri Kocasinan 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve Kayseri 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planlarında imzası olan firmanın Kayseri'deki anakent ilçelerde birçok imar ile ilgili ihale aldığı ortaya çıktı. Öte yandan Ankara ve Malatya'da paralelci gerekçesiyle bu firmaya birçok projeden el çektirildiği öne sürüldü.

Kocasinan Belediyesi tarafından çok önemli arazilerin bir çoğunun paralel yapıya peşkeş çekildiğini iddia eden Mimar ve Mühendisler, Doğukan şirketinin yapmış olduğu imar planlarını Savcılık makamının detaylı bir şekilde incelemesi gerektiğin altını çizdi.

"GÜN GELECEK BU İNSANLAR YAPTIKLARINDAN ÇARK EDECEK"

Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) 5. Olağan Genel Kurulu federasyonun Ankara Balgat’taki Genel merkez binasında 2014 yılında yapılan toplantıda konuşan ve Paralel iş adamlarına yapılan operasyonları eleştiren Rahmi Bıyık, "Hizmet mensuplarına iftiralar had safhada, gerçekten diyecek söz bulamıyorum. Burada söylenen sözleri tekrar dillendirmek istemiyorum ama bizim gibi insanların gönlü yıkılıyor ve gönlü kırılıyor. Gün gelecek bu insanlar yaptıklarından çark edecek, yanlış yaptıklarını anlayacak ama Anadolu insanın gönlünü almaktan zorlanacaklar" demişti.    

TOPLANTILARA KINAŞ DA KATILIYORDU

Toplantıya Kayseri Gelişen Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş da katılmıştı. Hamdi Kınaş ise geçtiğimiz günlerde Kayseri Erkilet Havaalanında göz altına alınmış ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ali Türkaslan - Odatv.com

adminadmin