Güncel
Giriş Tarihi : 26-09-2019 09:45   Güncelleme : 26-09-2019 09:45

KDKF Başkanı Taner Yılmaz DDA koordinasyon grubuna seçildi!

Denge Denetleme Ağı'nın olağan genel kurulunda, toplam 23 aday ağın koordinasyon, denetim ve iletişim organlarına seçildi.

KDKF Başkanı Taner Yılmaz DDA koordinasyon grubuna seçildi!

Denge ve Denetleme Ağı, seçimlisi ilk olmak üzere, II. Olağan Genel Kurulunu, geçtiğimiz hafta sonu, 21-22 Eylül tarihlerinde Ankara Bera Hotel'de gerçekleştirdi.  Türkiye'nin 30 ilinden 96 delegenin katıldığı genel kurulda, DDA karar mekanizması olan Koordinasyon Grubu (KG) ve ağın iç denetleme mekanizması olan İç Değerlendirme Grubu (İDG) ile İletişim Grubu'nun (İG) KG temsilcisi için seçim yapıldı.

 

Denge ve Denetleme Ağı (DDA), toplumun çeşitli kesimleri ile farklı siyasi görüşlerden ulusal ve yerel 300’e yakın sivil toplum örgütünün, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin güçlenmesi için bir arada mücadele ettiği bir hareket. 2011 yılında yeni anayasa çalışmaları sırasında bir araya gelen ağ, Temmuz 2012’den bu yana izleme, politika üretimi, kamuoyu oluşturma ve savunuculuk çalışmaları yaparak, Türkiye’nin demokratikleşmesinde vazgeçilmez olan denge denetleme sisteminin güçlendirilmesine katkı sunmaya çalışıyor. DDA, işleyen bir denge denetleme sistemi için reforma ihtiyaç duyulan yedi alanda çalışan “reform grupları” aracılığıyla faaliyet gösteriyor: Anayasa, yasama, yürütme, yargı, medya, yerel yönetimler ve sivil toplum. Genel kurulda bu gruplar içinden çıkan dörder aday, yönetime girmek ve ağ çalışmalarını üç yıl boyunca koordine etmek için yarıştı.

Ataş: “Önümüzdeki dönem hayati”

İlk gün gerçekleşen kokteyl öncesi yaptığı konuşmada, DDA Genel Direktörü Hayriye Ataş, Türkiye’de demokrasinin son üç yılda yaşadığı sorunlara işaret ederek, her bir reform alanında seçilenlere düşen ağır sorumluluğu anımsattı. Kutuplaşmanın yarattığı risklere de işaret eden Ataş, ağın tüm üyelerini önümüzdeki dönemde ortak çıkarlar için bir arada çalışmaya davet etti.

Genel kurul pazar günü de canlı tartışmalar ve heyecanlı bir yarışa sahne oldu. Genel kurulda üç gönüllü üye divanı oluşturdu: LİSTAG’dan Ömer Ceylan, İnsanca hayat ve Demokratik Toplum Derneği’nden Merve Demircan ile Mina Otizm Derneği’nden Canan Cihan. Seçimler öncesinde, ağın yeni yapı belgesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Yapı belgesine, olağanüstü genel kurulun şartı da bir önerge ile eklendi. Buna göre, DDA genel kurulu, KG ve İDG'nin üçte ikisinin ya  da üyelerin yüzde 10'unun talebi ile olağanüstü toplanabilecek. Ağın son üç yıllık faaliyet raporu da genel kurulda aklandı.

Genel kurulda, her üye STK'dan bir delege oy kullandı. Bir saat süren ve iki sandıkta gerçekleşen seçim sonucu, toplam 23 aday ağın koordinasyon, denetim ve iletişim organlarına seçildi. Adaylar arasında en yüksek oy alanlar, 75’er oy alan İsrafil Özkan ve Dilan Kaya oldular. Genel kurul sonrası oluşan yeni idari organlar ise şu şekilde:

 

Koordinasyon Grubu

Çağlar Karakış, Barış ve Adalet İnisiyatifi

Fazilet Çulha, Alternatif Düşünce Derneği

Hazal Mintaş, Adalet Sistemini İzleme Derneği

İsrafil Özkan, Özgürlük Araştırmaları Derneği

Kadri İnce, Sosyal Farkındalık Derneği

Kerem Ateş, Tüketici Sorunları Derneği

Lütfiye Yurdum Hasgül, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği

Medine Filiz Pehlivan, Buldan Vakfı

Muratcan Işıldak, Genç Düşünce Enstitüsü

Nuray Karaoğlu, Kadın Adayları Destekleme Derneği

Rana Arıbaş, Çocuklar için Adalet Takipçileri

Şahin Tekgündüz, İstanbul Hepimizin Girişimi

Serap Çelik, Ev Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği

Sibel Özgümüş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Taner Yılmaz, Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu

Yüksel Serdar Oğuz, Demokrasi Kadın ve Kalkınma Derneği

Zübeyde Ozanözü, Anadolu Kadın Eğitim ,Kültür,Sanat ve Dayanışma Derneği

İç Değerlendirme Grubu

Dilan Kaya, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi

Hürdoğan Aydoğdu, Evcikuzkışla Kültür ve Dayanışma Derneği

Kemal Gülpınar, Civil Talks

Müjgan Suver, Marmara Grubu Vakfı

Ömer Atalar, Demokrasi ve Katılım Derneği

adminadmin