Genel
Giriş Tarihi : 20-11-2019 09:25   Güncelleme : 20-11-2019 09:25

Kedi Maması Seçimi

Minik dostlarımızın bakımına önem verilmesi gereken bir konu olsada, bakımları bir o kadar kolaydır. Kedinizin bakımında dikkat etmeniz gereken bazı önemli bilgileri sizinle aşağıdaki yazımızda paylaşıyoruz mama seçimidir.

Kedi Maması Seçimi

Minik dostlarımızın uzun ve sağlıklı bir hayat geçirmelerine yardımcı olmak için tercih edeceğiniz mamaların kalitesine önem vermeniz gerekmektedir.  Yüksek kaliteli mamalar ve doğal mamalar ile minik dostunuzu beslemeniz onun sağlıklı bir yaşam geçirmesi açısından faydalı olacaktır. Yüksek kaliteli ve doğal mama seçmekte zorlanıyorsanız, kedinizin özellikleri aslında bize ipuçları vermektedir.

Minik dostlarımız’da insanlar gibi abur cubura meraklıdır, ve yağlı olan mamaları tercih edebilir onları yemeye daha fazla hevesli olabilirler. Aynen bizim gibi fast-food gıdalarını sevdiğimiz gibi kedilerin de benzer bir merakları vardır. Abur cubura alışmış bir kediyi tekrar sağlıklı şeyler yemeye ikna etmek kolay değildir. Bunun için seçeceğiniz mamaların içeriklerini okuyup çok fazla yağlı olanları tercih etmemenizi öneririz.

Kedinizin Yavru, Yetişkin veya Yaşlı Olduğu Dönemlerdeki Mama Seçimi

Kedi maması tercihi yaparken kedimizin özelliklerine göre dikkat etmemiz gereken en önemli faktör, kedinin yaşıdır. Yavru kediler için ‘’junior’’, yetişkin kediler için ise “adult” ibarelerinin bulunduğu mamalar tercih edilmelidir. Bu mamalar arasındaki en belirgin fark ise içerisindeki protein ve yağ oranlarıdır.

Mama Seçiminde Kilo Faktörü

Kedi maması seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli faktör de kedimizin kilosu ve aktivite durumudur. Eğer hareketsiz ve kilolu bir kediniz varsa,  kedinizin durumuna özel üretilen mamalar tercih etmelisiniz. Bu mamaların yağ ve lif oranları diğer yetişkin mamalarına göre farklılık göstermektedir ve kalorileri daha düşüktür.

Mama Seçiminde Kedinizin Cinsiyeti Ve Kısırlık Durumu

Minik dostunuzun cinsiyeti, ve kısırlık durumu dikkat edilmesi gerekilen konulardır. Kısırlaştırıldıktan sonra, mama seçimi dikkat edilmesi gereken bir diğer husus haline gelmektedir. Minik dostlarınız kısırlaştırıldıktan sonra kilo alma eğilimine olabilirler. Kedinizin kilo almasına engel olabilmek için de kısırlaştırma işleminden sonra kedimizin beslenme alışkanlıklarını yavaş yavaş değiştirmemiz gerekmektedir. Kısırlaştırılmış kediler için özel olarak üretilen kedi mamaları satın almanız kedinizin sağlığı açısından çok daha faydalı olacaktır.

Evcil Kedinizin Cinsi

Minik dostunuzun cinsi ilgili önemli olan faktör, tüy uzunluğudur. Kediler, kendilerini temizlerken tüy yumakları yutabilirler ve yuttukları bu tüy yumakları sindirim sisteminde problemler oluşmasına neden olabilir. Bunu engellemek içinse, özellikle uzun tüylü kediler için, içeriğinde malt olan mamalar tercih edilmelidir. Ayrıca birçok ırk için özel olarak üretilen mamalar da mevcuttur.

Bu konu hakkında daha fazla araştırma yaparak benzer evcil hayvan sahibi dostlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı evcil hayvan meraklıları internet'te kedilerine kuru mama yedirmeyen veya sadece çiğ et yediren evcil hayvan sahipleri ile karşılaşabilirler, ve bunlara benzer olarak, kedi mamasında hiç bitkisel içerik bulundurmayan mamalara meraklı kedi severler de bulunmaktadır. Biz minik dostlarınızın sağlığını düşünerek bunlar hakkında doğru ya da yanlış demek istemiyoruz. Mama seçimini veterinerinizin önerilerini gözeterek yapmanız daha doğru tercih olacaktır.

https://www.petburada.com/kedi-mamasi

adminadmin