Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2018 13:45   Güncelleme : 14-01-2018 13:45

Kemal Zeybek teşkilata küstü

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in il kongresinde desteklediği aday başkan olamayınca teşkilatla arasına mesafe koyduğu iddia edildi.

Kemal Zeybek teşkilata küstü

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP'nin Samsun il kongresinde başkan adayı Suat Binici'yi destekleyen CHP'li vekil Kemal Zeybek'in teşkilatla arasına mesafe koyduğu öne sürüldü.

Fuariçindeki bir düğün salonunda 7 Ocak'ta gerçekleştirilen CHP Samsun 36. Olağan İl Kongresi'nde, mevcut il başkanı Tufan Akcagöz, ipi göğüslemişti. Akcagöz'ün yanı sıra eski milletvekili Suat Binici ile Metin Telatar da hazırladıkları listelerle seçime girdi. Seçim sonunda 634 delegenin, 274'nün oyunu alan Akcagöz yeniden başkan seçildi. Kongrede Suat Binici 257, Metin Telatar ise 72 oy aldı. 

DENGELER TAMAMEN DEĞİŞTİ

Kemal Zeybek tarafından desteklenen eski milletvekili Suat Binici'nin CHP Samsun İl Başkanlığı'nı Akcagöz'e 17 oyla gibi çok az farkla teslim etmesi dengeleri tamamen değiştirdi.
 
AKçagöz'ün az farkla yeniden başkan seçilmesi kendi koltuğu ile ilgili teşkilat içinde tartışmalara sebeb olduğu öne sürülürken, Suat Binici'nin üçüncü aday Metin Telatar'ı saflarına çekemeyerek seçimi kaybetmesinin arkasındaki gerçek sebebin CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin olduğu iddia edildi.

Kulislerde ayrıca seçimin gerçek kaybedeninin CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek olduğu ve Zeybek'in, teşkilatla arasına mesafe koyduğu da kulislerde konuşuluyor. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN