Genel
Giriş Tarihi : 07-05-2019 13:40   Güncelleme : 07-05-2019 13:40

Kılıçdaroğlu Kimin Kayığına Bindi

Mahmut Övür dünkü yazısında kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz perşembe günü akşam vakti Kalamış'ta bir yata binerek orada Abdullah Gül ile görüştüğünü açıklamıştı. Gül cephesiyse alelacele Övür'ü yalanlamıştı. Mahmut Övür bugünkü yazısında kendisine gelen yeni bilgileri paylaştı.

Kılıçdaroğlu Kimin Kayığına Bindi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçim maratonundan bu yana Abdullah Gül'le devam eden flörtü hız kesmeden devam ediyor. CHP yönetiminin ve parti içindeki Kılıçdaroğlu muarızlarından olan ağır topların da peşine düştüğü gelişme son günlerde CHP'nin ana gündemini oluşturuyor.

Mahmut Övür Kılıçdaroğlu-Gül görüşmesinin yeni detaylarını böyle anlattı;

CHP'LİLER "GÜL İLE GÖRÜŞTÜ" DEDİ

İşin ilginç tarafı, Kılıçdaroğlu'nun sır görüşmelerini, iddiayla söylüyorum rakip partiler ve devletten daha fazla CHP çevresi takip ediyor. Onlardaki bilgi "devlet"ten bile fazla. Bu da yeni değil. Çok sayıda önemli CHP'li siyasi aktör, son birkaç yıldır Kılıçdaroğlu'nun kimlerle görüştüğü konusunda hep şüphe içinde. Bu yüzden yöneticiler dahil bütün CHP'liler Kılıçdaroğlu'nun o yatta kiminle görüştüğünü herkesten daha çok merak ediyor ve bir kısmı da açığa çıkmasını istiyordu. Konuştuğum CHP'lilerin şu tahmini de şaşırtmadı;

"Sizce Kılıçdaroğlu yatta kimle görüşmüş olabilir?" sorusuna CHP'lilerin büyük çoğunluğu "Gül" cevabı verdi. Bu ortak algı da durduk yerde ortaya çıkmadı. Bir geçmişi var ve insanlar Kılıçdaroğlu'nun ısrarla Gül'ü aday yapmasını, onun da "Çatı adayı olmak isterdim ama olmadı" diyerek ortaya çıkmasını unutmadı. Bu ilişki bitmiş de sayılmaz, önümüzdeki süreçle ilgili sürdüğüne dair çok işaret var.

"CHP LİDERİNİ AYAĞINA KADAR GETİREN KİMDİ VEYA KİMLERDİ?"

Övür yazısının devamında Kılıçdaroğlu'na, "İşin özü şu; CHP gibi cumhuriyeti kuran bir partinin liderini bir saatliğine İstanbul'a ayağına kadar getiren kimdi veya kimlerdi? Kilit soru bu.Bu yüzden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, öncelikle bu sorunun cevabını vermeli; Bir saatliğine İstanbul'a gelip, Kalamış'taki o yata gittiniz mi? Korumalarınızı neden dışarıda bıraktınız? Ekibinizin önemli bir kısmını neden Sabiha Gökçen Havaalanı'nda beklettiniz? Görüştüğünüz Gül değilse kimdi? Açıklayın..." sorularını sordu.

YATIN SAHİBİ OLAN İŞADAMI GÜL'E ÇOK YAKIN

Övür gündeme bomba gibi düşecek son bilgiyi Kılıçdaroğlu'na sorarak açıkladı;

Bu sır görüşmenin bir de "özel yat" kısmı var. Bana gelen kulis haberine göre, Kılıçdaroğlu, saat 20.00 civarında Kalamış Marina'ya yanaşan bir yata bindi ve denize açıldı.

Yatta kim veya kimlerin olduğu elbette önemli ama onun kadar önemli olan ve merak edilen bir soru daha var; O yat kime aitti? Türkiye'nin ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kimin yatına bindi? Bu sorunun cevabı da verilmeli.Acaba eski Cumhurbaşkanı Gül'e yakınlığıyla bilinen bir işadamına ait olabilir mi?

adminadmin