Fikir
Giriş Tarihi : 04-12-2017 13:04   Güncelleme : 04-12-2017 13:04

Kimse Kastamonu Üniversite’sinde yapılanlara bakmıyor mu?

Siyasetin yoğun gündeminin dışına da arada bakmak gerekir diye düşünüyorum. Zira başarısız yöneticilerin yaptıkları da siyasetçilere fatura ediliyor.

Kimse Kastamonu Üniversite’sinde yapılanlara bakmıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Unvanımı, kendi yanlışına, kendi basiretsizliğine alet etmeye kalkan hiç kimseyi affedemem. Adımı kullananlar sahtekârdır, dolandırıcıdır” söylemini rehber edinerek bir rektörün yaptıklarının bana yansıyan kısmının çok kısa bir bölümünü anlatacağım.

Söz konusu Rektör, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın. Hakkında savcılıklara belgeleri ile yapılan ‘görevi kötüye kullanma, itibarsızlaştırma, hukuka aykırı emir verme, psikolojik şiddet, evrakta sahtecilik, organize suç teşekkülü oluşturma, ihaleye fesat karıştırma, kamu zararına sebep olma’ iddiaları ile ondan fazla suç duyurusu mevcut. Ayrıca çok sayıda ihbar dosyası da YÖK Disiplin Kurulu’nu harekete geçirdiği söyleniyor.

Rektör Aydın, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Yahya Serttürk’e 17 kez soruşturma açtı ve ceza verdi. Yahya Serttürk’ün Rektör Seyit Aydın’ın usulsüz işlem için verdiği talimatı yerine getirmediği için soruşturmalara maruz kaldığını iddia ettiği belgeleri savcılıklara verdi. Hakkında verilen kararları da idari mahkemeye taşıdı.Rektörlüğe karşı açtığı 17 davanın 14’ünü kazandı. 3 davası hala sürüyor. Serttürk’ün kazandığı her dava için üst mahkemeye yapılan itirazlarda reddedildi. İtirazlar ve Danıştay dahil yaklaşık 40 davayı rektörlük kaybetti.

Baskılara dayanamayan Yahya Serttürk birde ‘Mobbing davası’ açtı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi Yahya Serttürk’ün Rektörlük tarafından açılan soruşturmalar nedeni ile kınama, aylıktan kesme, kıdem ilerleme durdurulması, cezaları ile cezalandırıldığı, bu cezalar nedeni ile daire başkanlığından alınarak mühendislik kadrosuna atandığı, tüm bu işlemlerin yargı kararları ile iptal edildiği, bu süreçte sağlık raporları ile Yahya Serttürk’e ‘Major depresyon’ tanısı konduğu kararına vararak rektörlük 20 bin tl tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Bitmedi… Kendi talebi olmamasına rağmen, YÖK tarafından Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığı’na atanan Prof. Dr. Ömer Kara da YÖK’e başvurarak, Rektör Seyit Aydın’ın istifa baskısı ile karşı karşıya kaldığını, istifa etmeyince de fakültedeki tüm yönetim kadrosunu istifa ettirdiğini belirten dilekçe verdi. Dekan Kara, Rektör Aydın tarafından ayrıca ‘Dekanlık Makamını Çiğnediği’ iddiası ile Kara’ya soruşturma açtığını ve baskılara maruz kaldığını ifade etti. Prof. Dr. Ömer Kaya’nın YÖK’e yazdığı dilekçesi çok uzun ve daha çok iddialar var. İlgililere sadece hatırlatma yaptım.

Bitmedi, Nevşehir Savcılığı tarafından 10/11/2016 tarihinde KÜ personeli Hüseyin A. Hakkında Rektörlüğe yazı yazıldı ve bu şahsın 08/11/2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklandığı bildirildi. Buna rağmen Rektörlük, Hüseyin A.’ya Nisan 2017 maaşı dahil 6 ay maaş ödedi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!..

Bitmedi… Sayıştay’ın resmi sitesinde yayınlanan rapora göre KÜ Rektörlüğü’nün 2015 ve 2016 yılına ait hesapları incelendi ve 2014 yılında feshedilmesi gereken yurt inşaatları işinin feshedilmediği, aksine müteahhide KDV hariç 39 milyon 520 bin TL haksız kazanç sağlandığı vurgulandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç hocaya duyurulur.

Selam ve dua ile…

Hasan Taşkın / Diriliş Postası

adminadmin