Genel
Giriş Tarihi : 03-10-2016 14:22   Güncelleme : 03-10-2016 14:22

Kimsenin görmek istemediği soykırım Doğu Türkistan

Çin, 1949 yılında Doğu Türkistan’ı işgal edip bölgeyi “Sincan” (Kazanılmış Topraklar) olarak adlandırdığı tarihten bu yana, Müslümanlara yönelik etnik temizlik ve asimilasyon politikası uygulamakta. İşgalden bu yana 35 milyon Doğu Türkistanlı katledildi.

Kimsenin görmek istemediği soykırım Doğu Türkistan

Doğu Türkistan’ın 01 Ekim 1949’da Çin’in Komünist Diktatörü Mao Zedong liderliğindeki Çin Kızıl Ordusu tarafından işgalinin ardından başlayan asimilasyon ve soykırım uygulamaları 68 yıldır devam ediyor. 12 Kasım 1933 tarihinde ilan edilen Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti, 1934 yılında Çin tarafından yıkıldı.12 Kasım 1944 yılında tekrar kurulan Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti 1949’da Çin’in Komünist Diktatörü Mao Zedong Liderliğindeki Çin Kızıl Ordusu tarafından işgal edildi. İşgal ettiği bölgeye “Sincan” (Kazanılmış Topraklar) adını veren Çin, Doğu Türkistanlı Müslümanlara 68 yıldır eşi benzeri görülmemiş bir soykırım politikası uyguluyor. İşgalci Çin yönetiminin 68 yılda 35 milyon Doğu Türkistanlıyı katlettiği belirtiliyor.

Müslümanlara ‘eğitim’ yoluyla ateizm propagandası yapılıyor

Doğu Türkistanlıların direnme gücünü kırmak için milli ve manevi değerlere yönelik asimilasyon politikası da uygulayan işgalci Çin, halkın İslam kimliğini yok etmek için Camileri yıkarak cemaat ile ibadetleri yasakladı. Kur’an kurslarının açılmasına yasak getiren Çin yönetimi okullarda dinsizlik propagandası yaparak Doğu Türkistan halkını İslam’dan uzaklaştırmak istiyor. Halen Doğu Türkistan Müslümanları özgür bir eğitim ortamından mahrum bırakan Çin yönetimi, halkı irşad edecek din adamlarının faaliyetlerini de yasakladı.

Müslümanlara sistematik işkence yapılıyor

68 yıldır ara vermeden sistematik bir biçimde Doğu Türkistan’ı kimliksizleştirmek isteyen Çin yönetimi henüz bu amacına ulaşabilmiş değil. 1949 yılında Doğu Türkistan nüfusunun % 3 ünü oluşturan Çinlilerin oranı şuanda % 53 ü aşmış bulunmakta. Müslüman annelerin %22’si tamamen kısırlaştırıldı, iki çocuktan fazlasına da müsaade edilmiyor. Tek çocuğa da 25 ila 35 yaş arasında izin veriliyor. “Kaliteli Nüfus” adı altında yapılan “resmi soykırım” ile zorla kürtaj, kısırlaştırma gibi engelleri aşıp fazla çocuk yapanları ise büyük para cezaları bekliyor.

İşgal protesto edildi

Komünist Çin yönetiminin 01 Ekim 1949’da bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyeti’ni yıkarak bu Müslüman Türk ülkesini işgal etmesinin 68.yıldönümü tüm dünyada yapılan çeşitli etkinlikler ile protesto edildi. Amerika, Almanya, Kanada, Avusturalya, İsveç, Japonya gibi ülkelerde bir araya gelen Müslümanlar, Çin yönetiminin işgale son vermesini ve bir an önce Doğu Türkistan’ı terk etmesi gerektiğini söyledi.

Diriliş Postası

adminadmin