Güncel
Giriş Tarihi : 18-02-2020 09:45   Güncelleme : 18-02-2020 09:45

Köktaş: Nerede Yaşadığımız Önemli Değildir Önemli Olan Aynı Bayrağın Altında Yaşamaktır!

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap, güçlük, sorunlar vardır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Köktaş: Nerede Yaşadığımız Önemli Değildir Önemli Olan Aynı Bayrağın Altında Yaşamaktır!

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap, güçlük, sorunlar vardır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen, ‘Bayburt’un Düşman işgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü’ anma programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Türkiye İmam Hatip Okulları Üçüncüsü Doğukan Korucu tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Daha sonra İlkadım Belediyesi Nefes Türk Halk Müziği Korosu tarafından Bayburt türküleri konseri verildi. Konser de ayrıca protokol üyeleri, Genç Osman Marşı'nı koro ile birlikte söyledi.

Konserin ardından Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali açılış konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yapan Samsun-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimine, güzel türkü ve marşlarla geceye renk katan İlkadım Belediyesi Nefes Türk Halk Müziği Korosu'na teşekkür eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bayburt’un Düşman işgalinden Kurtuluşunun 102. Yıldönümü' dolayısıyla düzenlenen anma programının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada aynı sözlerle, türkülerle, hikayelerle hüzünlendik, mutlu olduk, geçmişimizi yad ettik.

Türkülerle ve marşlarla ortak geleneklerimizi, göreneklerimiz yad ettik. Zorluklara rağmen kurtuluş mücadelesini elden bırakmayan ecdadımız bu toprakları bize vatan yaptı. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Aziz şehitlerimizi rahmet ve dua, gazilerimizi de şükranla anıyorum.

İnsanlar doğdukları, büyüdükleri yerlerden bazı sebeplerden ötürü zaman zaman ayrılmak zorunda kalıyorlar.

Bizim nerede yaşadığımız, nereden geldiğimiz aslında çok önemli değil, önemli olan aynı bayrağın altında, vatanımıza, milletimize sahip çıkarak hizmet edebilmektir.

Biz bir ve beraber olduğumuz sürece hiç bir güç bizi engelleyemez, yıkamaz. Bu anlamda birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap, güçlük, sorunlar vardır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, gecenizi tebrik ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

‘Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü’ programına ayrıca, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Samsun İlçe Kaymakamları, Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Samsun İlçe Belediye Başkanları, Demirözü Belediye Başkanı Aslan Gürel, Arpalı Belde Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Gökçe Dere Belde Belediye Başkanı Yavuz Bakır, dernek başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN