Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-08-2016 15:30   Güncelleme : 23-08-2016 15:30

Köktaş’tan Rektör Bilgiç’e Ziyaret

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'e yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yeni dönemde üniversite - şehir ilişkisinin üst seviyelere çıkacağına inandığını, bunun hem üniversiteyi büyüteceğini hem de büyüyen üniversitenin şehri büyüteceğini söyledi.

Köktaş’tan Rektör Bilgiç’e Ziyaret

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) Rektör olarak atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç'i makamında ziyaret etti. 

Rektör Bilgiç'e "hayırlı olsun" dileklerini ileten Milletvekili Köktaş, yeni görevinde başarı temennisinde bulundu. 

Yeni dönemde üniversite - şehir ilişkisinin üst seviyelere çıkacağına inandığını bunun hem üniversiteyi büyüteceğini hem de büyüyen üniversitenin şehri büyüteceğini ifade eden Milletvekili Köktaş, "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç'e hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Hocamız daha önce Yüksek Öğretim Kurulu'nda (YÖK) görev yaptığı  için eğitim camiası içinden gelen değerli isimlerden biridir. 

Bu anlamda inanıyorum ki, bugüne kadar tesis edilemeyen Üniversite-Şehir ilişkisini hocamız tecrübeleri ışığında kuracaktır. 

Kurulacak olan bu köprü sayesinde hem üniversitemiz büyüyecek hem de büyüyen üniversitemiz şehrimizi büyütecek. 

Bu süreç içinde eğitim seviyesi daha da yükseltilerek buradan mezun olan öğrenciler ülkemiz ve şehrimiz için önemli çalışmalara imza atacağına da inanıyorum. 

Ülkemizin büyük ekonomiler arasına girme hedefimize ulaşmak için teknoloji üreterek katma değeri yüksek ürünler ihraç eden bir konuma hızlı bir şekilde ulaşmalıyız. Bunun için de bilgi üreten ve bilgiyi nitelikli bir biçimde kullanarak ticari değere dönüştüren, etkin işleyen bir Ar-Ge sisteminin daha etkin bir şekilde kullanılması üniversite-sanayi işbirliğinin de daha da geliştirilmesi çok önemlidir. 

İnşallah hocamız üniversite olarak bu noktada bu  katkıyı sağlayacaktır. 

Bizde siyasetçiler olarak üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında  bugüne kadar verdiğimiz desteği bundan sonrada vermeye devam edeceğiz." diyerek sözlerine son verdi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de, Milletvekili Köktaş'a nazik ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Rektör Bilgiç'e yaptığı ziyaret sonrası Milletvekili Köktaş, OMÜ Genel Sekreterliği görevine atanan Doç. Dr. Menderes Kabadayı'yı da ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileterek yeni görevinde başarılar diledi.

adminadmin