Güncel
Giriş Tarihi : 25-09-2015 12:30   Güncelleme : 25-09-2015 12:30

Koluna takılacak platin için hayırseverlerden yardım bekliyor

SAMSUN (AA) - Samsun'da çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu kemik erimesi nedeniyle sol kolu kısa kalan 36 yaşındaki Adem Satal, koluna takılacak platinin ücretini karşılayacak hayırseverlerden yardım bekliyor

Koluna takılacak platin için hayırseverlerden yardım bekliyor

SAMSUN (AA) - Samsun'da çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu kemik erimesi nedeniyle sol kolu kısa kalan 36 yaşındaki Adem Satal, koluna takılacak platinin ücretini karşılayacak hayırseverlerden yardım bekliyor.

Tekkeköy ilçesi Yukarı Çinik Mahallesi'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlamaya çalışan Satal'ın sol kol kemiğinde, çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu erime oluştu. Tedavisi tam olarak yapılmayan Satal'ın sol kolu, normale göre kısa kaldı. 

Evli ve 2 çocuk babası Satal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşındayken geçirdiği hastalık sonucu sol kolunda kemik erimesi oluştuğunu, bu nedenle kolunun kısa kaldığını söyledi. Bu yıl Ramazan Bayramı'nda geçirdiği trafik kazası nedeniyle de sol omuz kemiğinin kırıldığını anlatan Satal, bir daha eski haline dönmeyen ve tam olarak hareket ettiremediğini kolunu bandaj ile sabitlediğini kaydetti.

-"Bir hayırseverin bana yardım etmesini istiyorum"

Çocukken tedavisinin tam olarak yapılamadığını dile getiren Satal, "Yıllar sonra kolumun işlevini kazanması için pek çok hastaneye gittim. Tedavinin koluma platin takılarak yapılabileceğini öğrendim. Ancak sosyal güvencem olmadığı, maddi durumum da imkan vermediği için bunu gerçekleştiremedim. Bir hayırseverin bana yardım etmesini istiyorum. Canı yürekten istiyorum bunu. Kolum tedavi olursa yeniden doğmuş gibi olacağım" dedi.

Geçimini küçükbaş hayvan yetiştirerek sağladığını ifade eden Satal, hayvanlarının bakımına komşularının yardım ettiğini söyledi.

Çocuklarının koluna ne olduğunu sorduğunu, kendisinin de "Parasızlıktan tedavi olamadım" dediğini kaydeden Satal, "Üzülüyorum. Koluma platin takılması lazım. Maddi imkanım olmadığı için yaptıramadım. Yetiştirdiğim hayvanları kurban pazarına getirip satıyorum. Elde edeceğim gelirle ailemi geçindireceğim, borçlarımı karşılayacağım" ifadelerini kullandı. 

adminadmin