Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-05-2019 09:31   Güncelleme : 23-05-2019 09:31

Komünist Parti Samsun İl Başkanı Belma Nur Kartal Su Zammını eleştirdi

Komünist Parti Samsun İl Başkanı Belma Nur Kartal Samsun Büyükşehir Belediyesinin Su Zammını bir basın toplantısıyla eleştirdi.

Komünist Parti Samsun İl Başkanı Belma Nur Kartal Su Zammını eleştirdi

Kartal, “Yerel seçimlerde adayken “Samsun, 31 Mart'ta şahlanışa hazır mısın?” diye soran Cumhur ittifakının belediye başkanı Mustafa Demir ve avenesi şahlanış yürüyüşüne, duyduk ki dün suya yüzde 25 zam yaparak başlamış” diyerek şöyle devam etti;

Dün SASKİ Genel Kurulu Toplantısı'nda suyun birim fiyatının arttırılmasını öngören tarife maddesi, oybirliği ile komisyonlara havale edildi. 2018’de fatura başına 1 TL olarak tahakkuk ettirilen sayaç bakım bedeli ise en az 2,50 TL olarak önerildi. Bugün 15.30’da SASKİ Komisyonunda görüşülen öneriler,  yarın 14.00’te SASKİ Meclisinin onayına sunulacak. Samsun musluklarından zam damlayacak. 

Mustafa Demir, trilyonlarca borcu olan büyükşehir belediye başkanlığına trilyonluk projeler üfürerek gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Kızgın demiri soğutacağız” demişti. Kızgın demiri soğutmak için hep birlikte yardıma koşanları, biz en son 19 Mayıs’ta Tütün İskelesinde, arkalarında bir gemi olan fotoğraf karesinde gördük. “Hepimiz aynı gemideyiz” fotoğrafı kızgın demirin soğutulmasına yetmemiş olacak ki, Mustafa Demir üç gün sonra , “Demir öyle soğumaz, böyle soğur” deyip Samsunlunun ucuz su içme hakkına saldırıp zam yaptı. Seçilirse SASKİ’ye kar ettirme sözü veren Demir, şimdi “Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız zamlar kabul olsun.” diye dua ediyor. 

YURTTAŞ DEĞİŞ MÜŞTERİ ANLAYIŞI

Halkın hakları parayla alınıp satılamaz. Su, tıpkı ulaşım, sağlık, eğitim gibi en temel insan hakkıdır. Halkın ücretsiz su içme hakkını gasp ettiğiniz yetmezmiş gibi SASKİ'ye kâr ettirmek için suya zam yapıp Samsun halkına yurttaş değil müşteri muamelesi yapamazsınız.  

Soruyoruz; bu halk suya sabuna dokunmasın diye midir bu zam? Yoksa yıllardır ihalecileri zengin ettiğiniz, arpalık gibi kullanıp borç batağına soktuğunuz, halka hizmet değil kar amaçlı bir şirket gibi gördüğünüz belediyelerinizin çöküş bilançosu mudur bu zamlar? Elinizde satacak bir şey kalmadıysa maaşlarınızı almayın, gayrimenkullerinizi, makam araçlarınızı satın, halkın suyuna el uzatmayın!

Biz komünistler, yerel seçimlerde boğazına kadar borca batmış belediyeleri daha da batıracak, sokakları binlerce işsizle dolu Samsun’u daha da yoksullaştıracak trilyonluk projeler yerine halkın ücretsiz ulaşım ve su hakkını halka iade edin, ihalecilere değil halka iş ve istihdam alanları yaratın dedik.  

Biz komünistler, “Ovacıklar çoğalsın” dedik, “Ovacık’ta komünist belediyeciliğin geçtiğimiz dönem uyguladığı ücretsiz su ve ulaşım hakkı Samsun halkının da hakkıdır.” dedik.

Bu yağma ve talan düzeninin rantına dur diyecek bir yerel yönetim mümkündür çünkü…  İnsanın insanı sömürmediği bir düzen mümkündür.

“Belediyecilik gönül işi” deyip parayla siyaset yapanlara, parayla hak satanlara, zengin iftar sofralarında oruç açıp halkı açlığa ve susuzluğa mahkum edenlere karşı Samsunlu tüm yurttaşları haklarına sahip çıkmaya, krizin ve borçlu belediyelerin faturasını halka ödetmeye çalışanlara karşı örgütlenmeye ve TKP Gönüllüsü olmaya çağırıyoruz.

Soyguna,  talana, zamlara hep birlikte dur diyelim. Paranın saltanatı varsa halkın TKP’si var!                                                                                 

 

 

 

adminadmin