Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-06-2017 10:47   Güncelleme : 27-06-2017 10:47

Kongre Yeni Umut

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanacak final maçı öncesi Samsunspor’un bir süper lig takımıyla sezon ve stad açılışı yapılacak

Kongre Yeni Umut

                                            

Yeni kongre yeni umut demek, yeni kongre yeni beklenti demek, yeni kongre tecrübe demek.

Samsunspor kongresi 110 delegenin katılımıyla belki de tarihinin en aheste kongresini yaptı.

Bir bakıma da en önemli kongrelerinden biridir diyebiliriz çünkü 1965 yılında yapılan tüzük günümüz şartlarına uygun bir hale getirilerek yenilendi.

Tabii ki bu kongrenin dolu bir salonda ve coşkulu bir şekilde yapılmasını hepimiz arzu ederdik ama yönetim tek liste olunca ancak bu kadar olabildi.

Salonun boş oluşunun bir sebebi de Vezirköprü’ye gelen şehit cenazesiydi.

Şehrin protokolü olduğu gibi cenazede olduğu için kongreye görebildiğim kadarıyla sadece Millet vekilimiz Fuat Köktaş İlkadım belediye başkanımız Erdoğan Tok ve Terme belediye başkanımız Şenol Kul katılabildi.

Bir süre önce kongre de başka aday çıkma ihtimali belirmişti ama Erkut Tutu başkanın  kulübü yönetilebilir hale getirmek için çok uğraştık bırakın da bir sezon rahat rahat yönetelim mealindeki sözü karşılık bulmuş olacak ki başka aday çıkmadı.

Samsunspor’un kuruluş tarihinin 1927 olduğuna dair hazırlanan kitaptan bahsedilip bunun için bir çalışma yapılması kararı alındı.

 Eski bir oyuncumuz olan Andre Luis Bahia ya olan 555.184.50 tl borç 5.205.689.00 tl olmuş bu bilançolarda gözüküyor ama borç nasıl bu kadar artmış akıl alır gibi değil bunun gibi çok oyuncu var.

Yeni tüzüğe göre artık sözleşmeler ve borçlanmalar tl üzerinden yapılacakmış.

Bir grup gencin stadın Samsunspor maçıyla açılması talebi karşılık bulacak gibi  görünmüyor çünkü stadda ilk faaliyet olimpiyatların açılışı ile yapılacak.

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanacak final maçı öncesi Samsunspor’un bir süper lig takımıyla sezon ve stad açılışı yapılacak olması bile bazı taraftarları mutlu etmedi.

Genç bir kardeşimizin final maçında stad zarar görebilir dikkatli olunsun uyarısı mutlaka ciddiye alınmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Yeniden Samsunspor başkanlığına seçilen Erkut Tutu’nun beklentileri biliyoruz kenetlenirsek bu sefer başarabiliriz diyerek şampiyonluk isteğini belirtti.

Görünen o ki iyi bir kadro kurulacak, şimdiden bunun emarelerini görüyoruz ama kağıt üzerinde iyi isimlerin alınmış olması iyi bir takım olacağız anlamına gelmiyor.

İyi bir takım olmak için takım ruhu oluşmalı umarım bu sağlanabilir umarım lige iyi başlayabiliriz çünkü yıllardır sabır taşı olan cefakar taraftarımız artık başarı bekliyor.

Samsunspor’un yeni yönetimine başarılar diliyorum ve taraftardan hiç olmazsa geçen yıl ki sabrın yarısını bekliyorum. Çünkü başka SAMSUNSPOR yok.

Adnan ÖZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN