Genel
Giriş Tarihi : 10-05-2020 13:37   Güncelleme : 10-05-2020 13:37

Köpekler…!

Köpekler…!

Öncelikle hayvan-ı mahlukat, Allahın yarattığı onun sessiz kullarından olan tüm köpeklerden böyle bir kıyaslama yaptığım için özür diliyorum.

Bu yazımızda size hem gerçek köpeklerden hem de köpekleşmiş insanlardan bahsedeceğim.

Köpekler yeryüzünde insana en sadık hayvanlardan biridir. Sadakatı ve vefası İnsana örnek teşkil edecek derin düşüncelere salacak kadar kanıtlanmış bir gerçektir. Kime sorarsanız sorun köpeklerin en büyük özelliği sadakatı ve vefası olduğunu söyleceklerdir. Bunların yanında kendilerine has özellikleri vardır bunlarda şaşırtıcıdır, peki nedir bu özellikler?

Köpekler hissi hayvanlardır, hissettiklerine farklı cevaplar verirler. Özellikle akşam ezanlarında dikkat kesilin, camilerden akşam ezanı sesi yükseliyor. Sokak köpeklerinin hepsi bir ağızdan uluyup havlamaya başlıyor! Peki ama neden?

İnsanların çoğu, köpeklerin çok akıllı hayvanlar oldukları, yaratıcının varlığına tam iman ettikleri için ezanın ardındaki çağrının farkına vararak buna cevap verdiklerini söylüyorlar. (Huuuuu) ne demek?

“Hû” Sûfilere göre, Allah'ın zâtına işaret eden ismidir. Tasavvuf yönünden baktığımızda en kıymetli zikirlerdendir. Ve özellikleri,

• Köpeklerin burunları insanların parmak izleri gibi kendilerine özeldir.

• Köpekler 2 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahiptir.

• Köpeklerin koku duyusu insanlardan 100.000 kat daha iyidir.

• Köpekler, aynı insanlar gibi ruh halinizi yüzünüzden anlayabilen tek hayvan türüdür.

• Köpekler, sadece patilerinden terler.

• Köpeklerde tıpkı insanlar gibi sevdiklerini özler.

• Sizin kokunuzun bulunduğu bir giysiyi köpeğinize verirseniz ona güven aşılamış olursunuz.

• Köpeklerde aynı insanlar gibi aşık olmaktadır.

Ve bir de köpek haberlerine bakalım;

Arjantin’de 12 yıl önce hayatını kaybeden sahibinin mezarı başından ayrılmayan “Capitan” isimli köpek öldü.

Brezilya’da bir köpeğin ölen sahibini dört aydır sabırla hastane kapısında beklediği belirtildi.

İstanbul Beşiktaş'ta madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi ölü bulundu, parkta cansız yatan şahsın yanından ayrılmayan köpeği ise herkesi duygulandırdı. 'Vefa budur' dedirtti...

Antalya'da çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayan Hüseyin Çınar (39), tuvalette ölü bulundu. Yaklaşık 1 hafta önce öldüğü değerlendirilen Çınar'ın 'Kirli' adlı köpeğinin, başından bir an olsun ayrılmadığı ortaya çıktı.

Rusya'da iki yıl önce Novosibirsk Bölge Hastanesi'ne kaldırılan sahibini her gün ziyaret edip, akşamları da evini korumak için geri dönen Masha adındaki bir köpek, sahibinin vefatından sonra hastane ziyaretlerini devam ettirdi. Ve bunlar gibi daha nice örnekler verebiliriz.

Köpekler sahibine sadakat vefa uğruna can verir can alır asla ihanet etmez.

Kimi zaman insanın sadakati, bir köpek kadar değildir!...

Kur’an-ı Kerim’de “hayvanlardan da aşağıda” olan bir insan grubundan bahseder. İşte o insanlara “Belhüm Adal” denmektedir.

“Eğer Biz dileseydik, onu bununla yükseltirdik. Ama o yere meyletti (veya yere saplandı), hevasına uydu. Onun durumu, üstüne varsan dilini sarkıtıp soluyan, kendi başına bıraksan dilini sarkıtıp soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalanlayan topluluğun durumu böyledir. Artık gerçek haberi onlara aktar. Ki düşünsünler. Araf Suresi, 176. Ayeti.”

“Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten söz dinleyeceğini yahut akıllanacağını mı sanıyorsun? Gerçekte onlar hayvanlar gibidir, hatta gidişçe daha sapıktırlar. Furkân Suresi 44. Ayeti”

Gelelim köpeklerin iyi olmayan huylarıyla yaşayan insanlara..

Hz. Mevlana ne güzel demiş, "Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan hal ehli olandır."

İşte tamda bundan bahsetmek istiyorum benim tabirimle köpekten de aşağıda olanlardan.

İnsan yaratıcısına kafa tutarak din özgürlüğüm var benim inanmıyorum diyebiliyor. Hatta ileri gidenleri yaratıcısına hakaretler diyor, küfür ediyor. Buna rağmen yaratıcı kendisine hava, su, sağlık, afiyet, zenginlik veriyor. Nankör olmasına rağmen belki tövbe eder diye rızkını da veriyor sağlığını da. Köpeklerin bile ezana saygı gösterdiği, Müslüman olan ülkede yaşayan,  ramazan ayında ısrarla üstüne basa basa eşcinsel yürüyüşler yaparak, elinde tuttuğu pankartta “size ne vücut benim” "Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" “Lut kavminin çocuklarıyız” yazarak toplumun ahlakına savaş açan kural tanımayan, İşte o kalıptaki insan, hayvandan da aşağı duruma düşüyor. Bu topraklarda doğmuş, ay yıldız bayrak altında büyümüş, Türk kimliği taşıyan, bazıları da siyasetçi olmuş sanatçı olmuş, ısrarla rengini belli eden, yada içimizde bizler gibi yaşayıp rengini belli etmeyen, her türlü dış güçlere, boynuna zincir bağlatmış, salyasını kudurmuş köpek gibi akıtan köpek kadar sadakatı vefası olmayan ancak köpeklerin ortaya pislemesi gibi, çöpleri karıştırması, atılan kemiği saatlerce yalamaları gibi kötü huylarını almış olan, bu güzelim vatanın içine pisleyerek bombalayan, kurşun sıkan İslam karşıtı, Türk karşıtı yapılanmalara hizmet eden hayvandan da aşağı olan maalesef İnsan sıfatı ile anılan zürriyetsizlerin yaptıklarını inanın başka ırk din mensupları yapmıyor. Bir Fransızı, İtalyanı, İngilizi kendi ülkesine polisine, askerine bomba attığını, tuzaklar kurduğunu, bayrağına, kimliğine savaş açtığını duydunuz mu? Duyamazsınız. Bunların sanatçıları ülkelerine karşı onları batırmak için eylemler yapmaz. Polisini, askerini vuran teröristlerin cenazelerine katılmaz, taziyelerine gitmez. Peki ya bizim ülkemizde onlarca siyasetçi, sanatçı bu tip eylemlere katılıyor, ve destek veriyor. Bazıları da Türklüğü aşağılıyor. Örnek verecek olursak bu korona günlerinde kendini sanatçı diye adlandıran şeref yoksunu biri kendi vatanını dış ülkelere karşı kötüledi, kaçtığı ülkede vaka sayısı artınca, “ben Türkiye ye dönmek istiyorum ne olur yardım edin” diyerek feryadı figan etti.Yine Avrupa'nın bir ülkesinde doktor olan,sözde Türk olan bir hain televizyonlara demeç vererek Türkiye de 2 nisan da iki yüz bin ile altı yüz bin arası insan ölecek, yeterli yatakları yok, hastahaneleri yok gibi konuşurken alçaltıcı, aşağılayıcı ifadelerle kaos havası yaratmış kendisini Avrupa da ehemmiyette olduğunu ima etmişti.Çok şükür ki onun beklediğinin tam tersi çıktı.

Bir başka durumda ise,hainler kutsal olan tüm değerlere saldırıyorlar. Hiçbir köpek sahibini yaşattığı evi ele geçireyim, ona hainlik yapayım, değerlerine saldırayım demez. Fıtratıyla yaşar. İşte içimizdeki hayvanda da aşağıda olanların durumların iyi kavrayalım. Vatanına , bayrağına, değerlerine saldıran o soysuzlara, kılıktan kılığa girenlere, sazla şirin gözükmeyen isteyenlere, takım elbiseyle, sanatçı diye gezinenlere, siyasetçi kimliklerine aldanmadan, bilelim içimizde yaşayan bu tipleri. Meydan vermeden fark ederek yaşayalım tüm mukaddes değerlerimize sahip çıkarak dinimize, vatanımıza, bayrağımıza sadakat ve vefalı duruşumuzla sahip çıkalım. Onlar yıkmak, bölmek için mücadelelerini verirken, bizlerde dimdik değerlerimizi savunarak karşılarında duralım.

Son bir örnek ile yazımızı bitirelim, dikkat buyurunuz,

Siz hiç bir hayvanın doğal yaşamda ellerinde sopalarla, bıçaklarla, palalarla, tornavidalarla kavgaya tutuştuğunu gördünüz mü?

Tasması başkalarının elinde olan kudurarak köpekleşmiş İnsan işte böylesine yabani-barbar bir yaratıktır!.

Murat GÜLŞAN

adminadmin