Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-08-2016 13:01   Güncelleme : 09-08-2016 13:01

Köprüden Önceki Son Çıkış: Rusya

Ne yalan söyleyeyim, daha 7 ay öncesine kadar bana Rusya ile ilgili düşüncelerimi sorsanız; bu ülkeyle ilgili olumsuz olarak beslediğim duygularımı dilim döndüğünce ifade etmeye çalışırdım.

Köprüden Önceki Son Çıkış: Rusya

 Ancak bugün bu ülke hakkında oldukça olumlu düşüncelere sahip hale geldim. Bu hal ise beni dile getirdi, söze getirdi. Hainlere vuramasak da bir hışımla vuruyorduk klavyenin tuşlarına. Aslında darbe gecesinin ilk akşamı her şeyi çok güzel anlatıyordu bize. Putin'in seçilmiş hükümeti destekliyoruz açıklaması o ilk gece çok anlamlıydı. İşte bu anlamda Rusya'ya da payına düşeni almalıydı yazdıklarımla. O unutamadığım ve unutturmayacağım 15 Temmuz gecesinin darbe girişimini ilk kınayan ülkesiydi benim için RUSYA. Aman ha yanlış anlaşılmasın sempatizanı değilim ama hakkını yemek de doğru olmaz. Putin'in açıklamasını, kendini demokratik olarak nitelendiren diğer gelişmiş ülkelerin tavrı ile kıyaslayınca çok daha demokrat bulduğumu söyleyebilirim.

Rusya ile tarihsel süreçte ilişkilerimiz inişli çıkışlı olsa da, 15 Temmuz'dan itibaren hep çıkış göstereceğini düşünmekteyim.  Sınırdaki hadiselerden ötürü Rusya ile yaşadığımız krizin bu kadar hızlı toparlanacağını tahmin etmek oldukça zordu elbet. Bugün o zorluğa bakınca nasıl da yanıldığımızı görebiliriz aslında. Geçmiş hadiseler ince eleyip sık dokunursa, oyun içinde oyun olduğunu görmemek mümkün mü? FETÖ denilen örgütün en tepesindeki zalim çok kısa zaman önce çıkmıştı Rus televizyonuna, sıkıysa şimdi çık da  görelim. Şu aralar Mısır ile sıkı fıkısın gerçi. Allah aşkına nesin sen? Bu sorunun cevabını kendim bile bulamıyorum. Ne desem içimde ki öfkeyi dindirmiyor.  Bu hainlik ve zalimliğine rağmen sana inananlara ne demeli peki. Nasıl bir aldanmışlıktır bu ey ademoğlu?  Hala fikriniz değişmediyse size söyleyeceğim tek sözüm var! Zalimler için yaşasın CEHENNEM.

 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan  " Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için toplanan 5 milyondan fazla   mahşeri kalabalık, birlik ve beraberliğimizi dünyaya göstermek açısından büyük bir tarihi öneme sahip! Bu önemin peşine 9 Ağustos’ta Rusya'ya yapılacak olan ziyaretin uluslararası ilişkilerde hem dünyaya hem bize yeni bir boyut ve yeni bir trend kazandıracağı aşikardır. Bunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Bizde boğazlar, onlarda da yeraltı kaynakları olduğu sürece didişmek yerine, geçmişe set çekme zamanı olacaktır inşallah 9 Ağustos. Milli çıkarlarımızdan taviz verilecek anlamına gelmesin bu. Stratejik ortağımızın güvenilirliği şu sıralar sorgulanırken milli çıkarlarımızı daha üst seviyeye çıkaracak soluk olacak Rusya.

Ticaret hacmimize gelince 19 milyar dolar tutarında bir ticaret hacmimiz varken, 2016 yılında bu hacim biraz gerilemiştir, ancak 2017 yılı için daha iyi olacağını tahmin etmekteyim. Gelecekteki hedefin Almanya'ya eşdeğer olması noktasında, çalışmaların hız kazandığını gösteren tarih olacaktır aynı zamanda 9 Ağustos. İlk aşamada bu hedefin, Almanya ile olduğu gibi 60 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olması şarttır. Bu olduğunda ise zenginliğimiz artacak sözümüz daha bir kıymetli olacaktır inşallah.

Peki ya bundan sonrası mı? Suriye, Mısır, Irak ve Filistin konuları çok daha önemli olacak.

Selam ve dua ile…

adminadmin