Analiz
Giriş Tarihi : 05-09-2017 14:58   Güncelleme : 05-09-2017 14:58

Kör Niko’nun Meyhanesi Ve Koray Aydın Projesi

Bayram molası bitti. Bayram tatili süresince siyasette enteresan şeyler oldu. Bunları tek tek yazalım bakalım, neler ortaya çıkacak. Malzeme, her zamanki gibi çok. En ilginç malzeme, MHP ve yeni kurulacak parti Meral Akşener ekibiyle ilgili.

Kör Niko’nun Meyhanesi Ve Koray Aydın Projesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bayram üstü siyasi literatürümüze bir meyhanenin girmesini sağladı: (TİKO) -NİKO’NUN MEYHANESİ!  Hem de KÖR NİKO’NUN MEYHANESİ. Peki nedir bu Meyhane muhabbeti ve siyasi anlamı? Bu konuda değişik rivayetler var.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı’nda içki içenlere sert ifadelerle yüklenmişti. Bahçeli, Çanakkale Şehitliklerinin de bulunduğu bölgede içki içilmesinin saygısızlık olduğunu belirterek "Gitsinler Kör Niko'un meyhanesinde içsinler” demişti.
Bahçeli’nin bahsettiği meyhane, bir rivayete göre, Tarık Buğra’nın dizi ve film olarak da çekilen Küçük Ağa romanında yer alıyor. 
Millî Mücadele döneminin anlatıldığı romanın baş kahramanı Çolak Salih, bir kolunu kaybeder, yakın arkadaşı Niko ise onu bir meyhaneye götürür. Daha sonra ise Salih, Kuvayı Milliye’ye katılmaya karar verir. Salih’in bu kararı almasına, yakın arkadaşı Niko’nun Osmanlı’ya savaş açması da neden olmuştur. Romanda Niko, işgal güçleriyle birlikte hareket eden bir karakter olarak anlatılmıştır.
 "Kör Niko" benzetmesine açıklık getiren Bahçeli, bu konuda şunları söyledi: 

"Çanakkale Şehitliği'nde adalet toplantısı yapılırken bazı CHP'lilerin çilingir sofrası kurarak içki aldıklarına dair basında yer alan iddialar oldu. CHP de gerekeni yapacağını ifade etti. Şehitlerin olduğu herhangi bir alanda içki içilmesini doğru bulmuyoruz. Bu konuda bir içki yasağı yok ama bu şehitlerimizin mekânında değil meyhanelerde olmalıdır. İstanbul'da çok sayıda tarihi meyhane vardır, bunlardan biri de Kör Tiko'dur, Niko'dur. Dilimin sürçmesi, yerini bilmememdendir. Belirli çevreler saat 6'dan sonra rakı burcuna girmiş olduklarından nerede ne olduğunu bilir. Meyhaneyi akşam mekân tutanlar sazlı sözlü eğlenceye de girebilirler. Koro olduğu gibi solo da şarkı okunabilir. Kör Niko, Türkiye'nin gündeminde öne geçti, ona yanıyorum." 

Ancak bunlar ışığında MHP ve Meral Akşener’in yeni partisi konusunda kulislere bakınca, Devlet Bahçeli’nin bugünlerde neden Kör Niko’nun Meyhanesi’ni adres gösterdiği daha anlaşılır hale geliyor. 
Geçtiğimiz günlerde yeni kurulacak partiye büyük bir törenle katılan Koray Aydın ile ilgili Ankara kulisleri adeta kaynıyor. Her ne kadar ilk kaynama uzun zamandır Meral Akşener ile yol yürüyen ve yeni partinin teşkilatlanmasını il il, ilçe ilçe gezerek yapmaya başlayan Ümit Özdağ ile Koray Aydın arasında gerçekleşmiş gibi görünse de aslında esas kazan başka yerde kaynıyor ve kazanın ateşine odunlar başka eller tarafından atılıyor. 

Dilerseniz, önce yeni Partinin Genel Merkez binasından başlayalım. Ülkücü camiada söz konusu binanın başkasının üstünde ama Koray Aydın’a ait olan bir bina olduğu, yine Koray Aydın tarafından yeni partiye kiralandığı konuşuluyor. Aydın’ın bu nedenle parti içinde ‘Tek Adam’ gibi bir havaya büründüğü dile getiriliyor. 

Öte yandan Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu’nun Zonguldak’ta verdikleri bir konferans sırasında teşkilat yapılanması hazırlıklarını oradaki bir grupla konuşması, başka bir kavgayı başlatıyor. Ümit Özdağ, Zonguldak’taki ekibe teşkilat yapılanmasını kendisinin yaptığını söyleyince olanlar oluyor. Özdağ’ın konuştuğu grup, bu bilgiyi hem Meral Akşener hem de Koray Aydın ile paylaşıyor. Bunu duyan Koray Aydın hemen ilan ediyor, ‘teşkilat işlerini ben yapıyorum. Sorumlusu benim’ diyor. Yine olanlar oluyor.

MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinde divan başkanlığı da yapan İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu Koray Aydın’ın açıklamalarının ardından, sosyal medya hesabı üzerinden, "Sayın Aydın’ın siyasi katkı ve tecrübesi kendini öyle bir hissettiriyor ki, anlamamak için sağır, görmemek için kör olmak lazım!" paylaşımında bulunuyor.
Sizin anlayacağınız, Koray Aydın’ın yeni kurulacak partiye geçişindeki artçı depremler çok şiddetli bir şekilde devam ediyor. Devam ediyor diyorum, çünkü şimdi anlatacağım kulis bilgisi, esas ana depremin habercisi niteliğinde. Sıkı durun. 

Yozgat MHP eski il başkanlarından olan ve Koray Aydın’a yakınlığı ile bilinen önemli bir isim, teşkilattaki arkadaşlarına ‘gizli’ kalması kaydıyla şu bilgiyi paylaşıyor:

"Koray Bey, tüm teşkilatları kurma yetkisindeki tek isim. Bizimle de konuştu. Tüm teşkilatları o belirleyecek. Bu arada Meral Hanım ile zaten Ak Parti nasıl uğraşırım diye dosyalar hazırlıyor. İlk kongrede teşkilata hâkim olan Koray Aydın partinin başına geçecek ve MHP ile yeni parti birleşecek. Seçime öyle gidilecek. Hesaplarınızı ona göre yapın. Ve yeni partide bu hesapla yer alın."

Bunları kulislerde duyunca, gerçekten anlatılanların bir meyhane muhabbeti mi, yoksa sarhoş şakası mı diye düşündüm. Bahçeli de bir meyhane adresi göstermişken; ister istemez insanın kafası karışıyor. Tekrar tekrar soruyor ve teyit alıyorum. Ama bakıyorum ki, MHP’nin derin dehlizlerinde ve Koray Aydın'ın ekibinde bunlar sıkça konuşuluyor ve söz konusu hesaplar yapılıyor.  Merak ettiğim, bu işin sonunun ne olacağı. Bu cenahta Kör Niko’nun meyhanesinde artık siyaset konuşulduğu kesin ama hesabı kimin ödeyeceği merak konusu. Hesap ödenemezse, bulaşıkları kimin yıkayacağını bekleyip göreceğiz.
Nuray Başaran / Avaz Türk

adminadmin