Genel
Giriş Tarihi : 28-03-2019 16:44   Güncelleme : 28-03-2019 16:44

Koridor Halıları Nasıl Olmalıdır?

Halılar ve kilimler için seçim yaparken ilk olarak teknik detaylarla, yani malzeme seçimiyle ilgilenmelisiniz.

Koridor Halıları Nasıl Olmalıdır?

Eviniz için en iyi halıyı seçmek göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Halılar arasında seçim yaparken mükemmel parçayı bulmak için renginden desenine, örgü tipinden malzemesine kadar pek çok konuda karar vermek gerekir.

Koridorlar, halılar konusunda karar vermenin en çok önem taşıdığı yerlerden biridir. Koridordaki halılar hem buradaki dekorasyonu renklendirir hem de iç mekanlarınızı renk, sıcaklık ve doku katmanları ile birbirine bağlar. Bu yazımızda size ve evinize en çok uyacak halılar konusunda bazı ipuçlarını bir araya getirdik. Daha kolay seçim yapmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Koridordaki Halılar İçin En İyi Öneriler

Halılar ve kilimler için seçim yaparken ilk olarak teknik detaylarla, yani malzeme seçimiyle ilgilenmelisiniz. En iyi koridor halısı, en dayanıklı olandır. Koridor evde en çok basılan alan olduğundan, buradaki halının dayanıklı bir elyaf kullanılarak üretilmiş olması gerekir. Aksi takdirde kullanım süresi çok uzun olmayacaktır.

Koridor halısı alışverişinden önce, mekanınızın nasıl görünmesini istediğinizi düşünün. Burayı dekoratif olarak canlandırmak mı istiyorsunuz, yoksa daha geniş veya uzun görünmesini mi istiyorsunuz? Eğer koridorunuzun olduğundan daha büyük görünmesini istiyorsanız, yolluk modelleri sizin için uygun olacaktır. Yolluk modelleri dar iç alanlar için idealdir. Koridorun görüşünü değiştirir, daha fazla alan yanılsaması yaratır ve burayı genişletip aydınlatırlar.

Geniş bir aileniz, çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız varsa, koridordaki kilimler daha çabuk yıpranır. Bu durumda hem halınızın hasar görmemesi, bunun yanı sıra daha da önemlisi çocuklarınızın ya da evcil hayvanlarınızın güvenliğine zarar gelmemesi için kaymaz taban halı seçmeniz daha doğru olur. Kaymaz tabanlı halı modelleri yere tam olarak tutunarak kayma ve düşme gibi kaza tehlikelerini ortadan kaldırır.

Kilimler konusundaki bir diğer önemli unsur da nasıl temizlendikleridir. Eğer kalabalık bir eviniz varsa, evinizdeki tüm eşyalar gibi halılarınız da daha hızlı bir şekilde kirlenecektir. Kolay temizlenen kumaşlar, temizliğe daha az vakit harcamanızı sağlar. Temizliğe ayıracağınız zamanı ailenizle geçirmek için çamaşır makinesinde kolayca yıkanabilen halı modellerini tercih etmeniz yaşam kalitenizi büyük ölçüde artıracaktır.

adminadmin