Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 12-05-2020 14:32   Güncelleme : 12-05-2020 14:32

Korona Dersleri

Korona Dersleri

Korona günlerinde ve evdeyiz.

Korona sonrası günleri şimdiden anlayabiliyoruz. Korona günlerinden çıktığınızda, hayatınızda ruhî bir değişiklik yoksa, siz korona günlerini anlamamışsınız derim. Korona'dan sonra, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, siz de öyle!

Salgın bir mikrop içerdiği kadar, aynı zaman da bir durumu da dayatıyor. Bundan insanın etkilenmemesi yanlış olurdu. Öyle de oldu. Şimdiden korona sonrası konuşulmaya başlandı. Korona derslerini alırsak, korona sonrasını konuşmak daha kolay olur. Korona'da neler oldu, yaşadıklarımız neler, neler daha yaşayacağız, bunları iyi anlamamız lazım. Korona sadece bir salgın değildir, insanın doğada yaptıklarının doğal bir neticesidir.

 

Korona öncesi saldırgan ve kibirli bir dünya düzeni vardı. Bol bol savaş çıkaran emperyalist devletler ve onların vekalet savaşçısı küçük tetikçi yapılar vardı. Birden duruldular. Kendi başının derdine düşen bu haydut devletler, savaşamaz ve koronayla mücadele eder duruma düştüler.

Bunlar hiçte büyük değillermiş!

Mao'nun dediği gibi, bunlar karton askeri yapılarmış.

Ventilatör bile yapamayan, insanını copla eve sokan aciz devletlermiş bunlar!

Ortadoğu savaşları, Uygur işkenceleri birden kesilmedi mi? Mekanın sahibi, bir gramlık mikropla, bu haydutlara durun demedi mi?

Başının derdine düşen çin ve abd, korona sonrasında, başka ulus devletlerle baş etmek durumunda kalacaklar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN