Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-05-2020 15:33   Güncelleme : 04-05-2020 15:33

Korona Sıkıntısı

Korona Sıkıntısı

             Yaşadığımız izole sürecinde özellikle sürekli evde kalanlar, sıkıldıklarından şikâyet ederek serzenişte bulunmaktadırlar. Canın sıkılması, aynı zamanda ruhun bunalması ve daralması olarak ta ortaya çıkan insani bir durumdur.

            Sıkılmanın temelinde boş durmak ve boş bulunmak yatmaktadır. Sürekli bir meşgalesi, hobisi, eğlencesi ve aktivitesi olan insanın sıkılmaya vakti bile olmayacaktır. Evde sıkılanlar, boş bir hastane veya yoğun bakım odasında hareketsiz olarak bitkisel hayatta tavanları seyretmedikleri için aslında sıkıntının ne olduğunu anlamazlar. Can sağ olduktan sonra sıkılmak biraz fantezi ve lüks olmaktadır. İçinde bulunduğumuz şartların ne kadar iyi olduğunu görmek için karşılaştırma yapmak şarttır. Aşağıya bakarak yapılacak mukayese kendinizi iyi hissetmenize iyi gelecektir.

            Yarım asırlık hayatı boyunca hiç kitap okumamış bir arkadaşım bu süreçte ilk kitabını okumanın hazzını yaşamıştır. Aldığı keyif o kadar büyük olmuştur ki ikinci kitabına hemen başlayarak adeta boşa geçen yılların acısını çıkartmaktadır. Bu sadece bir örnektir. Uzun sürecek bu karantina sürecinde buna benzer alışkanlıklar edinerek sıkıntıları fırsata çevirmek mümkündür.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin