Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-04-2020 13:13   Güncelleme : 30-04-2020 13:13

Korona Sürecinde İslam!

Korona Sürecinde İslam!

Korona salgını başladığı günden itibaten herkes kendi inancı doğrultusundaki ilke ve prensiplerine dönmeye başladı. Papa, İtalya’da, boş sokaklarda dua ederek insanlara umut vermeye çalışırken, İsrail Sağlık Bakanı: “Mesih gelecek bizi kurtaracak; Mesih bizi dünyadaki tüm dertlerden arındıracak" diyerek yayılmaya başlamış ümitsizliği gidermeye çalıştı.

Müslümanların da Resulü Kibriya Hz. Muhammed  (sav)’in emrettiği karantina uygulamasını, yemekten önce ve sonra ellerin yıkanması; uykudan uyanınca ve tuvaletten çıkınca ellerin temizlenmesi gibi konuları yeniden dünya gündemine taşıdı.

Bin dört yüz yıl önce hijyen kurallarının bilinmediği ve suyun oldukça kıt olduğu çöl ikliminde, Müslümanların bunlara dikkat etmesi, Peygamberimizin sünnetinin hem fıtri oluşu hem de geleceğe ışık tutan çağlar üstü örnekliği bir kez daha tescillenmiş oldu.

İnsanoğlunun en son teknolojik imkân ve kabiliyete sahip olmasıyla güçlü devletlerin zayıfları, ürettiği silahlarla yok ettiği bir dönemde, zengin-fakir, güçlü-güçsüz ayırt etmeden herkesi görünmeyen bir virüsün tehdit etmiş olması, dünyada sahip olduklarımızın bir fayda vermediğini; koca koca devletlerin aciz, çaresiz ve yapayalnız kaldığını gösterdi.

Endülüs Medeniyeti'ni tarihe gömen, ezan okunmasını yasaklayan ve Gırnata Sarayı'nda dua edilmesine bile tahammül göstermeyen İspanya’da ezanlar okunmaya başlandı. Almanya’da ve Hollanda’da da belirli camilerde ezan okunmasına izin verildi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN