Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-05-2020 13:10   Güncelleme : 14-05-2020 13:10

Koronadan Yeşil Sahalara Merhaba!

Koronadan Yeşil Sahalara Merhaba!

Gerek ülkemizi ve gerekse de tüm dünyayı ciddî bir biçimde tehdit eden; sadece tehditle de yetinmeyip, tüm dünyada binlerce insanın hayatına mâloan, Korona virüsü halen tehdidine devam ediyor.

Yine de ölüm oranı; dünya ülkelerine göre  daha az olan Türkiye' deki vâka ve  ölümlerin düşüş  göstermesi, yetkililerin,  kısıtlayıcı önlem ve yasakları kısmen de  olsa serbest bırakması; özellikle esnafları, iş yerlerini ve 65 yaş ile 20 yaş altı insanlarımızı, sevindirici kararların alınmasına sevketti.

İşte; bu serbestliğin uygulanacağı alanlaran biri de, spor ve özellikle de futbola hasret kalan spor camiası, futbol ve diğer spor kulüpleri oldu.

Mâlum; bu karara en çok sevinenlerden biri de şüphesiz ki Yılport Samsunspor oldu ! Nasılsevinmesinler ki; şampiyonluğa ramak kalmışken, bu virüs nedeniyle liglerin  oynanması iptal edilince; Samsunspor' umuzun da şampiyonluğunu resmen ilan edişi gecikmişti.

Aslında en yakın rakibimiz Manisa FK ile aramızdaki 10 puanlık fark ile biz zaten, matematiksel anlamda şampiyonluğuğumuzu ilan etmiştik ama illâ ki liglerin tüm malçalarının oynanması gerekiyordu yasal şampiyonluğumuzun ilânı için.

Şimdi, TFF'  nin Sağlık Bakanlığı , Bilim Kurulu ve diğer ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonunda, federasyon kulüplere liglerin 12 Haziran' da  başlatılması kararını tebliğ etti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN