Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-12-2016 14:41   Güncelleme : 05-12-2016 14:41

Kosovalı Bakan'dan Başkan Tok'a Kongre Teşekkürü

Kosova Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet, 10'uncu Uluslar arası Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi'ne katkı ve desteklerinden ötürü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Kosovalı Bakan'dan Başkan Tok'a Kongre Teşekkürü

İlkadım Belediyesi, Samsun Mübadele Derneği, Başbakanlık TİKA ve Kültür Turizm Bakanlığı paydaşları ile 3- 4 Aralık  tarihlerinde iki gün boyunca süren Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi için Samsun'a gelen Kosova Cumhuriyeti Kamu Bakanı Mahir Yağcılar, Eşi Şenay Yağcılar, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Akın Üner, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Kınay Yanık, Bakan Baş Danışmanı Abdülhadi Krasniç, Bakan Danışmanı İskender Salonka, Tekkeköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Biltekin ve beraberlerindeki heyet Başkan Tok'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

YAPTIĞINIZ ÖNEMLİ BİR VAZİFE

İki gün boyunca  9 oturum ile noktalanan  46’ya yakın Ulusal ve Uluslar arası akademisyen, bakan, belediye başkanları, parti genel başkan yardımcısı, yazar, yönetmen, ilgili vakıf dernek başkan ve yöneticilerin katıldığı kongreye destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, İlkadım Belediyesi'nin böyle bir kongrede işbirliği yapılmasını Mübadil ve Balkan Kültürü'nün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir vazife olarak değerlendirdi.

 KOSOVALI BAKAN'DAN BAŞKAN TOK'A TEŞEKKÜR

Böyle önemli bir kongreye büyük destek sağlamasının örnek bir davranış olduğunu belirten Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar,  " 10. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi için bizleri İlkadım'da ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanının böylesi büyük bir kongreye destek vermesi bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Kosova Türk toplumunu ve devletin temsilci olarak  geldik. Katkımızı sunmaya çalıştık. Kosova cumhuriyeti  ile Türkiye'deki Belediyelerle ne gibi çalışmalar yapabiliriz.?  Hangi alanlarda çalışmalar yapılabiliriz.? Bunları değerlendirmeye ve konuşmaya geldik. Kosova yeni bir devlet  olduğundan dolayı desteğe ihtiyacı  vardı. O desteği   Türkiye'den her zaman aldık. Bunun her zaman devam etmesi gerekiyor. Sizlerin kongreye verdiğiniz bu destek diğer bürokratlara örnek olacak türden. Bugün bizleri makamında ağırladığı için, Balkan Kültürünün yaşatılması noktasında desteklerini esirgemediği için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür ediyorum" dedi.

TOK; "KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ"

Şehrimizin sosyo-kültürel dokusuna katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu tür etkinliklerin ihtiyaç duyulan kültürel bir kimlik çalışması olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Akademik çalışmalar ışığında 10’uncusu düzenlenen Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi’nin Mübadele, Balkan Türk Kültürü’nün  yaşatılması ve geleceğe aktarılması, ülkeler arası kültürel ilişki ve paylaşımların sağlanması konusunda önemli bir çalışma. Belediye olarak bu tür kongre, sempozyum ve akademik çalışmalara önem veriyoruz.  Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan milletler varlıklarını  kaybetmektedirler. Biz, kendi kültürümüze, kendi değerlerimize ve kültürel değerlerimize sahip çıktıkça o kadar güçlü oluruz. Bu manada kültürümüzün ayakta kalmasını sağlayarak sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. "diye konuştu.

Ziyaretin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar'a İlkadım'ın simgesi Saathane tablosu ve çeşitli hediyeler verdi.

 

adminadmin